Logo texelsecourant.nl
Het strand bij de vuurtoren vanochtend.
Het strand bij de vuurtoren vanochtend. (Foto: Jeroen van Hattum)

"Wat losse spullen aangespoeld op Texel"

Wel wat losse spullen die aanspoelen, maar nog geen containers of grote hoeveelheden goederen die verspreid over het strand liggen.

Dat was vanochtend het beeld op de Texelse stranden. In tegenstelling tot de stranden van Vlieland en Terschelling die sinds gisteren vol aangespoeld materiaal van de MSC Zoë liggen, is het hier op Texel vooralsnog rustig.


Juttersmuseum Flora liet op Facebook weten vanochtend vroeg een aantal kuipstoeltjes gevonden te hebben. Gisteren was er ook al een stoeltje aangespoeld nabij de vuurtoren, er lag vanochtend een kuipstoeltje bij paal 17 en via Facebook kwamen in de loop van de ochtend meer meldingen van aangespoelde stoelen.


Ook bij de gemeente is het beeld dat het vooralsnog bij wat losse spullen is gebleven.

Op Terschelling en Vlieland zijn onder meer veel spullen van Ikea, gloeilampen, auto-onderdelen en televisieschermen aangespoeld, nadat in de nacht van dinsdag op woensdag 270 containers overboord sloegen bij het containerschip MSC Zoë ter hoogte van Borkum.


De wetenschap dat er iets zou kunnen liggen van de MSC Zoë trok vanochtend al meteen mensen naar het strand.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!