Logo texelsecourant.nl
De brandweer verrichtte woensdag metingen aan de De Wittstraat om de geur uit de sloot te meten.
De brandweer verrichtte woensdag metingen aan de De Wittstraat om de geur uit de sloot te meten. (Foto: Leon Verra/Inter Visual Studio)

Gemeente gaat stinksloot baggeren

De gemeente start volgende week met baggerwerkzaamheden in de sloot aan de De Wittstraat in Oudeschild waar woensdag waterstofsulfiet vrij kwam.

Dat heeft de gemeente laten weten. De stank was woensdag dusdanig dat de brandweer erbij kwam om metingen te verrichten.

Waterstofsulfiet is volgens de gemeente een natuurlijke stof die vrij kan komen als gevolg van het rottingsproces van planten in de sloot.

De stankoverlast aan de De Wittstraat vormt volgens de gemeente geen direct gevaar voor de gezondheid. "Wel kan men last ervaren in de vorm van misselijkheid en prikkende ogen."

De gemeente start met baggerwerkzaamheden, omdat bewoners overlast ervaren van de stank uit de sloot. Daar leven ook zorgen over de geur die vrij komt. "Wij kunnen niet zomaar weg uit de lucht, onze woningen staan er."

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!