Logo texelsecourant.nl
Foto: Gerard Timmerman

Spelen met vuur, kleur en metaal

JMJ Ambachtsatelier start donderdag 10 januari de nieuwe reeks ´Crea in Metaal´, creatieve metaalbewerkingscursussen voor ´crea's en doeners´.

De cursus bestaat uit acht lessen en is een bijzonder afwisselende en creatieve cursus waarbij op zelfstandige wijze en in vrijheid aan eigen projecten en ideeën kan worden gewerkt. Het accent ligt op het creëren van metaal wat het basismateriaal is waar mee wordt gewerkt, maar ook komt een deel theorie aan bod. Door het gebruik van diverse materialen en technieken zijn de creatie mogelijkheden oneindig.

Er wordt gebruik gemaakt van gereedschap, metaal en authentieke versieringstechnieken. De theorie gaat in op het materiaal waarmee wordt gewerkt en de diverse gereedschappen die nodig zijn om de creaties te realiseren.

In JMJ Ambachtsatelier van Jacqueline Jimmink worden op ambachtelijke wijze handgravures vervaardigd in metalen voorwerpen zoals juwelen, gespen, geweren, messen, zilverwerk en uurwerken. Jacqueline Jimmink is lid van het Nederlands Gilde van Goudsmeden als Meestergraveur. Jimmink geeft lezingen, scholing en masterclasses. Ze zet zich als vakvrouw in voor het behoud van het ambacht handgraveren.

Zie de website www.jacquelinejimmink.com voor meer informatie, workshoptijden en het volledige cursusaanbod.

Informatie en reserveringen: Jacqueline Jimmink - 06 23444297 - info@jacquelinejimmink.com.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!