Logo texelsecourant.nl
Bram Boon, te zien in Typisch Oosterend, werd gespeuld.
Bram Boon, te zien in Typisch Oosterend, werd gespeuld. (Foto: Anneloes Hagen)

"Typisch Oosterend" inspireert speulers

Het kon niet uitblijven met Ouwe Sunderklaas: Typisch Oosterend. De televisieserie over het dorp en de Oosterenders die daarin te zien waren maakten in allerlei hoedanigheden hun opwachting.

In aantal niet veel voorstellingen, maar de kwaliteit lag over het algemeen wel hoog. Bij de enkelingen was het Bram Boon die werd opgevoerd. Meerdere keren had de loonwerker gebogen over zijn lasapparaat zijn ziel blootgelegd voor de camera. Maar nadat hij zijn machine had geparkeerd en de laskap omhoog had gedaan, wijdde hij uit over tal van Oosterenders uit Typisch Oosterend. Zo nam deze speuler ook Erna Drijver, ook veelvuldig te zien in de serie, op de korrel.

Bij de eenlingen was ook Ruud Daalder onderwerp van spot. Hij vervulde een belangrijke hoofdrol in het Historisch Spel, maar liet wegens ziekte op de tweede avond dat het spel werd opgevoerd verstek gaan. Over wat hij nu precies had gemankeerd leefde deze speuler zich geheel uit.

Een andere eenling liet de perikelen over de bouwploeg van Oosterend Present, ook te zien in "Typisch.." in geuren en kleuren, de revue passeren.

Ook Typisch Nieuws in Oosterend, en wel in de dorpskrant. Zoals het bericht over een krukje van de rommeltjesmarkt dat was gestolen. Annelies Schoo sprak cynisch de hoop uit dat de dader er blij mee zou zijn. Annelies had zich kennelijk dusdandig geërgerd aan hondendrollen, dat ze de bolussen wit had geverfd.

Bijzonder ook de voorstelling over het duo Koger en De Jong, aanvoerder van de cryptogrammenlijst in Strender Nieuws. Maar na een vakantie kwamen ze niet meer voor op de lijst. Het inspireerde een tweetal dat rond ging met een lijst bordjes met daarop allerlei cryptische omschrijvingen. Uiteraard over bepaalde Oosterenders, die in geuren en kleuren werden besproken.

Theo Witte mocht parkeren voor de Spar, waar de schappen leeg waren. Zo kwam het dat toen Ewald en Anneloes voor hem kookten allerlei ingrediënten ontbraken.

Uitslagen:

Enkeling: 1) Erna Drijver: 2) Marcel Witte; 3) Cor Trap

Duo: 1) Cees-Aris Trap en Jaap Kooger; 2) Beppie Bakker en Sabine Bremer

Groep: 1) Sijb, Denny, Pils, Wum, Barry, Ruud: 2) Annegreet, Johan, Jan, Rianne

Jeugd: 1) Tes vd Star: 2) Jelle, Tijmen (Schraag), Storm, Raven (Beens); 3) Jasmijn, Charlize, Corne; Betty Boks Bokaal : Milou Raymont, Fleur Zoetelief


Oosterenders werden na Oosterend Present in alle vroegte gewekt door het luiden van de klok. 

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!