Logo texelsecourant.nl
Detectives zoeken naar de schoen die past bij deze voetafdruk.
Detectives zoeken naar de schoen die past bij deze voetafdruk. (Foto: Gerard Timmerman)

Waalders in de ban van geheimzinnige voetafdruk

Luchtacrobatiek boven De Waal, waar met Ouwe Sunderklaas grote drukte heerste in het luchtruim.

De PH10 van Weelder Air cirkelde boven het dorp en vanuit dit fraaie toestel werden allerlei dorpsperikelen gedeeld met de toeschouwers. Twee andere speulers waren met een luchtballon opgestegen en bespraken de Weelder gebeurtenissen uit het afgelopen jaar.

Veel lager bij de grond was de voorstelling waarin twee speurders Simon van der Geest en Han Pastoor hielpen bij het oplossen van een mysterie. Simon meende in een veld maïs bij Tienhoven verdachte planten te hebben gezien en had dat met Han besproken. Maar wie zat daarachter? Er was een voetafdruk gevonden. Maar van wie? De voeten van toeschouwers werden onderzocht. En er was oproer uitgebroken onder ouderen in De Waal. "Wij willen onze seniorendag terug", gingen ze tierend rond met hun rollators, uiteraard in gele hesjes. Al zingend: "Mien waar is m'n feessie, waar is m'n feessie gebleven?". Agro-ondernemer Jan de Haas wilde het dorp met een zonnedak van stroom voorzien, maar niet iedereen gunde hij elektriciteit. Een ondernemer zag met kano's en een hengel brood in vernat Waalenburg.


Waalder pensionado's die naar Frankrijk willen gedupeerd door actie gele hesjes. 


Waalders worden aangespoord om een kunstwerk voor het dorp te ontwerpen. 


Bert Keijser vergelijkt Waalenburg met een taart: allemaal lagen. Als je de zijkant weghaalt zakt het in elkaar. 

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!