Logo texelsecourant.nl
Foto: Stichting Support Rob

Texelse samenleving is Rob zijn laatste hoop

Rob Daalder uit Den Burg is ernstig ziek. De enige hoop die de Texelaar heeft, is een behandeling in Los Angeles (VS), maar daarvoor is geld nodig. De stichting 'Support Rob' is apart opgericht om geld in te zamelen. Zij doen een oproep aan de Texelse samenleving, want dit is echt zijn laatste kans.

Bijna alle dagen ligt Rob de hele dag op de bank of in bed. Uitgeput en altijd met hoofdpijn. De oorzaak is duidelijk; een liqourlek waardoor er hersenvocht weglekt uit een scheur in het hersenvlies. Hij is inmiddels uitbehandeld in Nederland, maar Rob heeft nog een kans! Een behandeling in de Verenigde Staten biedt uitkomst, de enige en tevens allerlaatste kans voor hem.

De afgelopen twee jaar waren voor Rob wederom een medische rollercoaster. Hectische taferelen tijdens de vele ziekenhuisopnames, waar scans, bloedpatches en onderzoeken heel veel geduld vroegen, en angst en emoties de boventoon voerden. Rob heeft geen andere optie dan om alles te ondergaan en te hopen dat het probleem verholpen kan worden. Maar ondanks alle inspanningen van de medici verergeren de klachten. Balansproblemen, verslechtering van zowel het zicht als het gehoor, chronische vermoeidheid en slapeloze nachten zorgen ervoor dat Rob zijn wereld steeds een stukje kleiner wordt. Hij kan bijna niet meer lopen en zijn lichaam is door de neurotische klachten constant oncontroleerbaar aan het werk. Zijn situatie wordt steeds uitzichtlozer.

Het weinige beetje energie wat Rob nog heeft gebruikt hij om, als zijn gesteldheid het toelaat, bij zijn zoon Ben op het voetbalveld of in de zaal te gaan kijken. Dit kost vreselijk veel energie maar dit houdt hem op de been om vol te houden. Want opgeven is geen optie, Mirjam en Ben zijn dan ook supertrots op hun man en vader. Die vecht voor zijn laatste hoop, maar deze keer kan hij het niet alleen.

De enige hoop die Rob nu nog heeft is een ingreep in Los Angeles. De behandelende artsen in Nederland hebben geen opties meer en hebben Rob doorverwezen naar professor Wouter Schievink in de USA. Deze specialist kent de aard en de noodzaak van de behandeling inmiddels al, en heeft aangegeven dat een operatie de gewenste uitkomst biedt. Vandaar dat de Stichting SupportRob.nl een beroep doet op de Texelse gemeenschap. Want dit is echt zijn laatste kans.

De komende periode worden er diverse activiteiten georganiseerd om Rob naar Los Angeles te helpen. Houd hier voor de website www.supportrob.nl in de gaten. Meer informatie is ook te verkrijgen via stichting@supportrob.nl. Wie Rob wil steunen kan geld overmaken naar Stichting Support Rob op rekeningnummer: NL47 RABO 0335 1947 37.

Verkoop poppen voor goede doel

Vandaag en morgentijdens de kerstshow bij Bert van der.Wal verkoop Janneke Goënga poppen voor support Rob. 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!