Logo texelsecourant.nl

Schrijfmarathon Amnesty in de bibliotheek

Op 10 december is het de Dag van de Mensenrechten. Amnesty International organiseert rond deze dag wereldwijd schrijfmarathons en ook de bibliotheek doet mee. In de bibliotheek staat maandag 10 december tussen 10.00 en 12.30 uur een schrijftafel klaar. Iedereen kan daar meeschrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. Er zijn voorbeeldbrieven en kaarten voorhanden en er is een vrijwilliger van Amnesty aanwezig om informatie te geven.

"Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt," stelt Amnesty. "Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Hoe meer mensen aan de Schrijfmarathon meedoen, hoe groter de vuist tegen onrecht. Dat is de macht van het getal. In 2017 werden alle records gebroken: wereldwijd werden meer dan 5 miljoen brieven en kaarten geschreven. In Nederland zijn ruim 170.000 brieven geschreven op meer dan 600 locaties. Er deden 41.000 scholieren aan de actie mee."

Bibliotheek Texel
Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het besluit om de beslissing rond de toeristenbelasting te bevriezen, vergroot mijn vertrouwen in de politiek.Reageren!