ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH laat overwinning glippen

Algemeen

Het lukt ZDH maar niet om punten te pakken. Tegen Callantsoog stond het bij rust met 2-0 voor en leek weinig succes in de weg te staan. Maar na de hervatting ging het snel mis, om na negentig minuten opnieuw met lege handen te staan: 2-3.

Bij afwezigheid van Tom Bijl begon Bjorn Nichols als rechtsbuiten en schoof Koen Jansen door naar zijn favoriete positie centraal voorin. De 19-jarige spits liet meteen zien zich daar prima op zijn gemak te voelen, won bijna al zijn duels en hield steeds de bal goed vast.

De strijd was rommelig, waarbij de beste kansen voor ZDH waren. Na vijfentwintig minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Mike de Bruijn onderschepte de bal en passte door op Jansen, die Gijs de Graaf knap vrij voor de keeper zette: 1-0. Uit een goede aanval door het midden werd het even later zelfs 2-0. Het schot van De Bruijn leek houdbaar, maar de keeper ging niet vrijuit.

Callantsoog kreeg één goede kans, toen een speler van Callantsoog in buitenspelpositie plotseling voor Tom Reijnders opdook, maar de keeper zeer alert reageerde. Vlak voor rust tikte Reijnders de bal na een mislukte voorzet stijlvol over de lat.

Na de thee kwam Joost Boekel in de ploeg voor Tijs van Exel. De Bruijn kreeg al snel de kans 3-0 te scoren, maar zijn poging de bal over de ver voor zijn doel staande keeper te lobben mislukte. Nog geen tien minuten later stond het 'zomaar' 2-2. Tweemaal kon een speler van Callantsoog ongehinderd een voorzet vanaf de zijkant van dichtbij afronden. ZDH reageerde geschrokken en slaagde er nog maar zelden in de bal wat langer in de ploeg te houden. Dat werd er niet beter op toen aanvoerder Daniël Bakker lichtgeblesseerd het veld moest verlaten. Sil van Lingen, zijn vervanger, kreeg een schop van een tegenstander, maar kon gelukkig verder.

Hoewel Callantsoog het beste van het spel had, kreeg ook ZDH kansen. Maar Jansen (twee keer), De Graaf en De Bruijn misten de koelbloedigheid om deze te verzilveren. Tien minuten voor tijd scoorde Callantsoog 2-3, uit een aanval die veel weg had van de twee andere waaruit werd gescoord. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog één goede mogelijkheid, maar uit een voorzet van Barry van der El kopte Jansen rakelings naast.

Zondag krijgt ZDH in Schagerbrug tegen Vesdo de kans zich te revancheren.