Logo texelsecourant.nl
Zingende kinderen in De Koog een paar jaar geleden.
Zingende kinderen in De Koog een paar jaar geleden. (Foto: Jeroen van Hattum)

Sint Maarten dit jaar op zaterdag

Eens in de zes jaar valt Sint Maarten op een zondag. De discussie is dan altijd weer: wanneer wordt het gevierd? Op zaterdag of op zondag. Navraag bij diverse partijen bracht geen uitkomst en dus hakt de redactie de knoop maar door. Ons advies: Texel viert Sint Maarten op zaterdag, net als zes jaar geleden.

De redactie deed navraag bij de dorpscommissie, gemeente, scholen en Young4Ever. Geen van genoemde partijen had een definitief standpunt ingenomen, maar de voorkeur lag bij de meesten op zaterdag. Een snelle zoektocht op het internet leert dat de discussie op meerdere plaatsen in het land gaande is. In de meeste gevallen wordt hierbij gekozen voor de zaterdag.

Lampionnen maken bij Time Out

om goed voor de dag te komen heb je wel een lampion en een tas voor het snoepgoed nodig. Deze kunnen de lopers woensdag maken bij Time Out aan de Wilhelminalaan.

"Tijdens 'Time Out 4Kids' gaann wij met jullie katoenen tasjes versieren, beschilderen en/of kleuren. Dat mag je dus helemaal zelf weten. Heb je al een prachtige tas voor je snoepjes, maar nog geen mooie lampion, dan kun je die eventueel ook aanstaande woensdag komen maken. Het is gratis en voor alle kinderen van 6 tot 10 jaar", schrijft Berber Kruger van Young4Ever.

Tussen 14:00 en 17:00 is iedereen welkom op Wilhelminalaan 1, Den Burg.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!