Logo texelsecourant.nl
Lutz Jacobi neemt het eerste exemplaar van de Bosatlas van de Wadden in ontvangst.
Lutz Jacobi neemt het eerste exemplaar van de Bosatlas van de Wadden in ontvangst. (Foto: Jan Anne Vrij)

Bosatlas van de Wadden gepresenteerd

Directeur Lutz Jacobi van de Waddenvereniging heeft donderdag het eerste exemplaar van De Bosatlas van de Wadden in ontvangst genomen.

De Bosatlas van de Wadden geeft een uitgebreide beschrijving van het Waddengebied en de Nederlandse, Duitse en Deense Waddeneilanden.

Dan gaat het onder meer om de bijzonderheden van de eilanden (zoals de schapenhouderij op Texel) en algemene wetenswaardigheden van de eilanden.

Centraal in de atlas staat volgens uitgever Noordhoff het spanningsveld tussen menselijke activiteiten en het behoud van de natuur in het Waddengebied.

Het boek bevat, net als de Bosatlas, kaarten, infographics en foto's van het Waddengebied. De foto's zijn deels afkomstig van de makers van de natuurfilm WAD die sinds kort in de bioscoop draait en eveneens een uitgebreid beeld geeft van het Waddengebied.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten

Wat vindt u?

De PvdA wil de OZB voor eigenaars en gebruikers van niet-woningen (bedrijven, vakantiehuizen, etc) verhogen naar het normtarief van het Rijk (onder het landelijke gemiddelde) om de gemeente meer armslag te geven. Goed plan?Reageren!