Logo texelsecourant.nl
Wouter Krab krijgt de geboortekoffer van de brandweer uit handen van brandweercommandant Jelle de Boer en burgemeester Michiel Uitdehaag.
Wouter Krab krijgt de geboortekoffer van de brandweer uit handen van brandweercommandant Jelle de Boer en burgemeester Michiel Uitdehaag. (Foto: Jeroen van Hattum)

Geboortekoffer voor Wouter Krab

Wouter Krab uit De Koog heeft donderdagochtend een geboortekoffer gekregen van de brandweer met tips om de veiligheid in huis op orde te hebben.

De brandweer reikt de koffer uit aan alle ouders op Texel die in de maand oktober geboorteaangifte doen van een kind. Dat gebeurt in het kader van de Nationale Brandpreventieweken.

Wouter, die recent samen met vriendin Noortje zoon Seppe Jutte kreeg, kreeg de geboortekoffer uit handen van brandweercommandant Jelle de Boer en burgemeester Michiel Uitdehaag. Dat gebeurde in het gemeentehuis in Den Burg.

In de koffer zit onder meer een brandmelder met een goede batterij die tien jaar meegaat. Jelle de Boer merkte op dat er nog wel eens brand voorkomt bij de jonge ouders, omdat de wasmachine en de wasdroger een stuk vaker draaien. Vooral wasdrogers willen nog wel eens de oorzaak zijn van brand in huis.

De koffer bevat volgens De Boer diverse websites waar ouders tips en adviezen kunnen vinden voor brandveiligheid in huis. Dat zijn www.gratiswoningcheck.nl, www.brandweer.nl/rozewolk, www.verkleindekansopbrand.nl en www.brandwondenstichting.nl/brandtest

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!