Afbeelding
Foto: Aad Post

Dit artikel is geschreven door
Sportvereniging De Koog

Sportvereniging De Koog. Programma, uitslagen en standen op http://www.svdekoog.info

8-2 overwinning voor De Koog

Sport

Aan de Boodtlaan, In de hel van ´Kees Kooiman´ (red.) heeft De Koog zondagmiddag wederom gewonnen met ruime cijfers. Tegenstander Wieringerwaard werd met 8-2 terug naar huis gestuurd.

De wedstrijd was wat verlaat omdat de scheidsrechter de boot had gemist. Ook moesten Alex Daalder en Lucas Ipenburg vanwege disciplinaire redenen op de bank plaatsnemen. Ben Siebinga en Andries Kuip begonnen daardoor in de basis elf. Om 14:30 uur trapte De Koog af, en rolde de bal over het mooie maar soms hobbelige veld. De Koog kwam op voorsprong door een zondagsschot van Sander De Haan. De blonde vogel trapte met een bekeken schot de bal van twintig meter in de verre hoek: 1-0 Ook gelegenheidsspits Daan Eelman deed een duit in het zakje. De balvaste leraar schoot met een bekeken boogbal, het leer in de bovenhoek: 2-0 Na een halfuur spelen kwam de formatie van trainer Martin Koorn op een riante 3-0 voorsprong. Dit  door zogezegd, een aanval uit het boekje. Na een prima pass van keeper Wouter Spigt kwam de bal bij Miko Honigh, die een 1 twee aanging met Ben Siebinga. Honigh gaf de bal voor op Yorgo Helleman en laatstgenoemde gaf prima voor op Sander de Haan, die daarna eenvoudig kon afdrukken. Een kleine tegenvaller was er voor de thuisploeg na ongeveer 35e minuten spelen. Een lange bal belandde bij een Wieringer buitenspeler, die vrij eenvoudig kon oprukken en scoren: 3-1

Na de thee waren Ben Siebenga en Andries Kuip in de kleedkamer achtergebleven. Ze hadden nog maar net de onderbroek aan, of er klonk al weer gejuich vanaf de zijkant van het veld. Na een vluchtige blik door de gecondenseerde ramen van de kleedkamer, zagen zij dat Alex Daalder de score naar een 4-1 voorsprong had getild. Een kopbal van Daalder belandde achter de grabbelende keeper van de gasten. De ploeg uit Wieringerwaard kon alleen maar afhouden en de bal op goed geluk naar voren peren. De 5-1 werd gescoord door Yorgo Helleman die zich ontpopte tot een ware plaag voor de rechtsback van de roodwitten. Met iedere diepe bal kuierde de donkerblonde verdediger maar plichtsgetrouw achter hazewind Helleman aan. Echter, tegenhouden lukte geen moment. Na een uur spelen maakte de overkanters hun tweede van de middag. Keeper Wouter Spigt zou een uitgebroken speler hebben geraakt/gehinderd en kreeg daardoor een strafschop tegen: 5-2 De Koog was geen moment van de leg en liet de bal gedegen rondgaan. Daarbij liep het nog uit naar een 8-2 stand. Dankzij treffers van respectievelijk Sander de Haan en Yorgo Helleman is De Koog voorlopig koploper in de 4e klasse A. 

"We zijn erg tevreden hoe er nu al wordt gespeeld. We hebben een bepaald idee voor ogen hoe we  willen afjagen en spelen en de jongens pakken dat gewoon erg snel op. Ik had gedacht na een competitiewedstrijd of vijf, zo ver te zijn. Maar dat het al zo snel gaat, dat is mooi om te zien." Aldus het trainers duo, de gebroeders Koorn.

Volgende week speelt De Koog wederom thuis. Ditmaal tegen Geel Zwart uit t´ Zand.

Aanvang: 14:00 uur

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Nieuwe cursus aquarelleren bij Artex Cultuur 10 uur geleden
Porren in het vuur tijdens de meierblis.
Texel laat meierblis branden Algemeen 15 uur geleden 2
V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan
Heren 1 schrijft historie met promotie Algemeen gisteren
De meierblis in Den Burg.
Meierblissen op Texel ontstoken Algemeen 30 apr, 20:00 1
Gezelligheid in Den Burg in 2023. Dit jaar ruimt de gemeente alle banken en hutten van tevoren op.
Redactie zoekt mooiste meierblisfoto's 2024 Oproep 30 apr, 10:30
Afbeelding
Voorjaarsmarkt in centrum Den Burg Algemeen 30 apr, 08:00 7
Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 29 apr, 13:45 14
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 29 apr, 10:00 2