Logo texelsecourant.nl

Voorbereid op zorg verwarde mensen

De vier Noordkopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen zijn voorbereid op de zorg voor mensen die verward gedrag vertonen.

Dat valt op te maken uit een overzicht van het landelijk 'Schakelteam Personen met Verward gedrag' die twee jaar geleden begon met voorbereidende werkzaamheden om de zorg voor mensen met verward gedrag te verbeteren. 

Volgens het team moeten gemeenten komende maandag hun zorg op orde hebben. Dat is deels gelukt, deels niet.

De vier Noordkopgemeenten hebben, onder aanvoering van Den Helder, regionaal afspraken gemaakt over de zorg voor verwarde mensen. Volgens een woordvoerder van de gemeente moet nu nog een lokale vertaling van de regionale afspraken gemaakt worden.

Het Schakelteam heeft landelijk negen zogeheten bouwstenen opgesteld met daarin voorwaarden waaraan de zorg voor mensen met verward gedrag moet voldoen.

De bouwstenen bestaan – algemeen gesteld - uit onder meer preventie door er bijtijds bij te zijn, het opvangen van signalen dat het niet goed gaat bij iemand, passend vervoer naar een eventuele behandellocatie en een passende combinatie van ondersteuning, zorg en eventueel straf voor mensen met verward gedrag.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!