Logo texelsecourant.nl

Veel belangstelling voor open dag De Bolder

De open dag van De Bolder moest nog officieel beginnen toen de teller al de 300 bezoekers voorbij was. Het leer-werkbedrijf opende eenmalig de deuren voor het publiek vanwege de zestigste verjaardag.

Texelaars grepen dit buitenkansje massaal aan en het was als gezegd al vroeg druk. Medewerkers van De Bolder namen uitgebreid de tijd om de gasten te woord te staan. De open dag gaf een goed beeld van het unieke bedrijf dat De Bolder is. En dat het breed gedragen wordt op Texel, was gezien de belangstelling wel duidelijk. Niet alleen vaders, moeders en kennissen van werknemers van De Bolder namen de moeite een bezoekje te nemen, ook nieuwsgierige Texelaars namen een kijkje bij de wasserij, de vloerplatenafdeling en de houtverwerking. Trots vertelden de werknemers over hun baan. Een medewerkster liet zien hoe ze diverse sjoelbakken fabriceren, van een kindersjoelbak tot een opklapbare sjoelbak en de gewone sjoelbak. Ze vertelde er vol enthousiasme over.

Dit was niet anders bij de wasserij, waar een werknemer liet zien waar de vuile was binnen komt, en wat er allemaal moet gebeuren voor de keurig schone en geperste lakens weer terug gaan naar de klant. Ook op de vloerplatenafdeling hadden de medewerkers hun huiswerk goed gedaan. Ze legden tot in detail uit wat er zo uniek is aan de ondervloeren. De vloerplaten van De Bolder gaan de hele wereld over en dat is niet voor niets. Er wordt vakwerk geleverd. 


De open dag was feestelijk geopend door directeur Jacco Mokveld en wethouder Sander van Knippenberg. Symbolisch werd de naar de ingang van het leer-werkbedrijf verplaatste bolder - een inrichting aan de wal, waar een schip, door middel van een tros aan vastgelegd kan worden - door de wethouder, Dennis Beumkes en Nico Tatenhove - die geholpen hadden bij de verplaatsing van het gevaarte - voorzien van een nieuw bordje. De open dag kan gerust een succes genoemd worden en is voor herhaling vatbaar. Ook menig oud-werknemer van De Bolder bezocht de open dag, zoals hier de 78-jare Piet Schaatsenberg, een medewerker van het eerste uur. 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het besluit om de beslissing rond de toeristenbelasting te bevriezen, vergroot mijn vertrouwen in de politiek.Reageren!