Logo texelsecourant.nl

Drie procent huishoudens Texel miljonair

Drie procent van de huishoudens op Texel stond begin 2016 te boek als huishouden met een eigen vermogen van een miljoen euro of meer.

Dat valt op te maken uit onderzoek naar miljonairshuishoudens in Nederland dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag gepresenteerd heeft.

Uitgaande van circa zesduizend huishoudens op Texel waren dat in 2016 omgerekend zo'n 180 huishoudens met een vermogen van een miljoen of meer. De waarde van de eigen woning en eventuele hypotheekschuld zijn volgens het CBS niet meegerekend.

Procentueel gaat Texel met de 3 procent aan kop in de regio. Ter vergelijking met de Kop van Noord-Holland. Den Helder stond 0,5 procent van de huishoudens te boek als miljonairshuishouden, in Hollands Kroon 2,4 procent en in Schagen was het 2 procent.

Ter vergelijking met de andere Waddeneilanden: Vlieland 1,2 procent, Terschelling 2 procent, Ameland 2,3 procent en Schiermonnikoog 2 procent.

Het aantal miljonairshuishoudens is overigens verre van maatgevend voor de rest van Texel. Gemiddeld genomen heeft Texel juist de laagste inkomens van de hele provincie Noord-Holland.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!