Logo texelsecourant.nl
Kijkers op de dijk tussen De Schans en Oudeschild.
Kijkers op de dijk tussen De Schans en Oudeschild. (Foto: Gerard Timmerman)

Aanleg zandige dijk trekt bekijks

De aanleg van de zandige dijk van de Prins Hendrikpolder die momenteel gaande is trekt veel bekijks.

Nabij Ceres heeft aannemer Jan De Nul het opspuiten van zand boven de hoogwaterlijn nog niet hervat. Onderzoek naar de zandmeevoerende wel in het talud van de dijksloot bij het poldertje Ceres die vorige week werd ontdekt is nog niet afgerond. Deze wel is als tegendruk inmiddels met zandzakken bedekt. Ook werd in de overgang van de binnenberm naar het steilere talud van de dijk een scheur ontdekt, mogelijk als gevolg van droogte.

Ook het hoog opspuiten van zand nabij het NIOZ werd deze week stilgelegd. Dit nadat vernatting optrad op het erf van een aanwonende. "Alles is onder controle", meldt een woordvoerder van Jan De Nul. Er is een drain aangebracht en het opspuiten van zand is daar inmiddels weer hervat.

Vorige week meldde Jan De Nul inmiddels 1,3 miljoen kubieke meter zand te hebben opgespoten, van de in totaal 5 miljoen kuub. Het strand van Ceres is inmiddels onder een dikke laag zand verdwenen. Het strand is opgeschoven richting Oudeschild. Momenteel is het zand het kombord tot circa 400 meter genaderd.  


Panoramafoto van de zandopspuiting in de omgeving van Ceres. Foto: Justinsinner.nl. 

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het besluit om de beslissing rond de toeristenbelasting te bevriezen, vergroot mijn vertrouwen in de politiek.Reageren!