Afbeelding
Foto: Crossfoto's Zwannette

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

René Hoep twaalfde bij debuut op NK

Algemeen

René Hoep uit De Koog is bij zijn debuut twaalfde geworden tijdens de vijfde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap in de keverklasse. Het kampioenschap werd verreden op de 660 meter lange zandbaan in Halle (Achterhoek).

Met zijn vertrouwde 'Herbie' met nummer 53 bond Hoep de strijd aan met de dertig snelste kevers van Nederland die in twee groepen, drie manches reden. De Koger eindigde negende, achtste en zesde. Daarna was het afwachten voor de Texelaar. Alleen de vijftien allersnelste coureurs mochten starten in de finale. Met een vijftiende plaats voldeed Hoep precies aan die eis. In de finale ging hij goed van start, maar door een kapotte bril - en dus geen zicht - zat aansluiting bij de top er niet in. "Ik heb de finale behoudend uitgereden en uiteindelijk twaalfde geworden. Het was een prachtige dag. Ik ben erg tevreden, zeker omdat we met man en macht moesten werken om Herbie op tijd weer klaar te krijgen. Ik kreeg gelukkig veel hulp."

Dat er zoveel gesleuteld moest worden in aanloop naar het NK was het gevolg van een zware crash in Terwolde (Gelderland). Nadat Hoep aangetikt werd, sloeg hij een aantal keren over de kop. Het gevolg: de bodem was krom, de kooi kon terug naar de fabriek en moest voor een derde vernieuwd worden en de gehele wielophanging moest nieuw gemaakt worden. Daarnaast moest er een nieuwe motor worden gebouwd om te voldoen aan de reglementen voor het Nederlands Kampioenschap.


Vanaf 6:15 minuten de crash van René Hoep

Komend weekend staat Hoep aan de start bij een clubwedstrijd van ACV Rang Pang te Bunnik (Utrecht). "Daar kan ik mooi oefenen. Op dat circuit wordt 15 september de volgende en laatste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap gehouden."

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 1 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 21 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 23 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2