Logo texelsecourant.nl
De KNRM verleent hulp aan de gewonde man op de RIB.
De KNRM verleent hulp aan de gewonde man op de RIB. (Foto: KNRM Texel)

Ernstig gewond bij ongeval op zee

Bij een ongeval met een RIB op de Noordzee ten westen van Texel is dinsdagavond een man ernstig gewond geraakt.

De snelle boot, afkomstig van Urk voor een rondvaart, vergiste zich in de hoogte van een hekgolf van een schip en klapte hard op het water.

Een van de opvarenden liep verwondingen aan het gezicht op en raakte buiten bewustzijn. De Beursplein van de KNRM in De Cocksdorp schoot te hulp en er kwam een SAR-helikopter bij om de gewonde man van boord te evacueren en naar het ziekenhuis te brengen.


De Beursplein begeleidde vervolgens de RIB naar Den Helder. Die was van Urk naar Vlieland gevaren en vervolgens buitenom via Texel op de terugweg.

De reddingboot kon daarna nog meteen in actie komen voor een rubberbootje met een meisje van 13 dat op drift was geraakt. Het bootje was gezien door iemand aan boord van de veerboot die vervolgens alarm had geslagen. De KNRM uit Callantsoog kwam er ook bij, waarna de reddingboten het bootje snel gevonden hadden.

"Het driftte even maar had zonder dat de melder het wist de motor alweer gestart om naar de bestemming op de Hors te varen waar we het ook aantroffen."

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!