Logo texelsecourant.nl
Een KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht vliegt, begeleid door twee straaljagers van de Belgian Air Force, langs het vliegveld.
Een KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht vliegt, begeleid door twee straaljagers van de Belgian Air Force, langs het vliegveld. (Foto: Jeroen van Hattum)

Texel Airshow staat als een huis

Duizenden bezoekers hebben zaterdagmiddag een prachtige en goed georganiseerde Leaseweb Texel Airshow gezien op het Texelse vliegveld.

De hele middag waren er indrukwekkende demonstraties in de lucht. Laaghangende bewolking maakte iets eerder dan gepland een einde aan de show, waardoor een demonstratie van de Royal Jordanian Falcons uitbleef, maar tegen die tijd waren er al vele technische hoogstandjes verricht.


Imponerend in de lucht.


Publiek staat klaar om de show te bekijken en de vliegtuigen te fotograferen.


Volle bak op het vliegveld.


De zes straaljagers van het Breitling Jet Team. De show kreeg op de grond veel bewondering.


Een Airbus a400 van de Duitse luchtmacht.


Brendan O'Briens landt op een ultrakorte rijdende landingsbaan achter een auto.

Mike en Ed de Bruijn van het Texelse vliegveld, twee drijvende krachten achter de organisatie, vlak voordat de vliegshow begint.


Man aan boord getakeld in een helikopter die stil in de lucht hangt. De helikopter viel op, omdat hij kaarsrecht en ogenschijnlijk zonder beweging op zijn plek bleef hangen.


Een gerestaureerde Mustang uit de Tweede Wereldoorlog van Wings over Holland en Early Birds.


Beeld van het terrein, kort nadat de meeste bezoekers weg waren. Met dank aan de grote afvalbakken in kuubskisten en een aantal mensen die tijdens de show continu aan het ruimen waren, lag er vrijwel geen afval op het terrein.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!