Logo texelsecourant.nl
Foto: Woontij

Sociale huurwoning aanbieden via Airbnb kan leiden tot beëindiging huurovereenkomst

Het verhuren van een sociale huurwoning via Airbnb is niet toegestaan. Dat meldt Woontij in een persbericht. Volgens de wooncoöperatie krijgen ze steeds meer vragen over dit onderwerp. Het verhuren van een sociale huurwoning kan leiden tot boetes, invordering van de inkomsten uit het verhuur of zelfs beëindiging van de huurovereenkomst. 

"Er vindt in Nederland steeds meer verhuur plaats via Airbnb. We krijgen steeds vaker vragen of huurwoningen van Woontij via AirBnB verhuurd mogen worden. Het antwoord is: Nee, dat mag niet. Wij staan (gedeeltelijke) onderhuur niet toe zonder onze toestemming. Een sociale huurwoning is bedoeld om in te wonen en is niet geschikt als vakantieverblijf. Dit is opgenomen in de Algemene Voorwaarden die horen bij uw huurcontract. Bovendien is in het huurcontract opgenomen dat het gehuurde uitsluitend bestemd is om te worden gebruikt als woonruimte voor permanente bewoning ten behoeve van huurder en zijn of haar gezin", meldt Woontij.

In sommige gevallen mag een woning wel worden verhuurd. Bijvoorbeeld bij een lange reis, werk of studie in het buitenland of het eerste jaar samenwonen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Woontij, www.woontij.nl. 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!