Logo texelsecourant.nl

Texel in Strand Prijsindex TravelBird

Texel staat op de 78ste plaats in de jaarlijkse Strand Prijsindex van de reiswebsite TravelBird.

De site zette de kosten van 327 stranden in meer dan negentig landen op een rij om uit te dokteren waar een bezoek aan een strand duur dan wel goedkoop is.

Een strand in Nieuw-Caledonië staat bovenaan de lijst met een kostenplaatje van €78,57 voor zonnebrandcréme, een flesje water, bier, een ijsje, lunch en faciliteiten als een ligstoel en parasol op het strand.

Vlieland is het duurst in Nederland en staat op de 31ste plaats in de lijst. Texel staat op 78, gevolgd door Terschelling (97), Schiermonnikoog (164) en Ameland (187) als laatste van de vijf Waddeneilanden.

Bloemendaal staat op 44, Noordwijk op plaats 50, Bergen aan Zee op 65, Egmond aan Zee op plek 68 en Katwijk aan Zee op 75.

Als de prijzen van de Waddeneilanden onderling op een rij wordt gezet, valt op dat de zonnebrandcréme op Texel opmerkelijk goedkoper uitvalt dan op Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog. Qua ijsjes is Texel wat duurder dan de rest.

Volgens het onderzoek van TravelBird kost zonnebrandcréme op Texel gemiddeld €9,31 (fles van 200 ml, factor 30), water €1,84 (flesje van een halve liter), bier €3,50, een ijsje €2,52, lunch €18,30 (volledige maaltijd inclusief drankje en dessert voor één persoon) en €12,50 voor strandfaciliteiten als een ligstoel en parasol.

Uit een procesbeschrijving van het onderzoek valt op te maken dat er geen sprake was van veldwerk om alle stranden te bezoeken; de onderzoekers zaten gewoon achter de computer om via internet overal de kosten te achterhalen.

Het gehele onderzoek is te zien op https://travelbird.nl/strand-prijsindex-2018/

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het beheer van paden op de Hoge Berg door middel van schapenbegrazing is een goed idee.Reageren!