Een bezoek aan schapenboer Jan Willem Bakker van De Waddel.
Een bezoek aan schapenboer Jan Willem Bakker van De Waddel. Foto’s: Corina van Manen

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Restaurants Euro-Toques op Texel

Algemeen

Euro-Toques, een organisatie van restaurants uit heel Nederland die werken met duurzame- eerlijke- en streekproducten, hield maandag de clubdag op Texel.

Op het programma stond een bezoek aan De Waddel, waar schapenhouder Jan-Willem Bakker zijn gehoor bijpraatte over het Texelse schaap en de kwaliteit van het lamsvlees. Op de boerderij genoot het gezelschap een lunch, verzorgd door het team van Hotel Greenside, Restaurant Wambinge. Het volgende adres was kaasboerderij Wezenspyk, met onder meer een blinde proeverij van kaas. Aansluitend een bezoek aan het 'Zilt Proefbedrijf'. "Op het landbouwveld en in de kas hebben we de zilte smaakmakers zelf kunnen proeven en ervaren. Hiermee is absoluut een nieuw tijdperk aangebroken voor de horeca om verrassende combinaties en smaakervaringen te kunnen creëren", vertelde een zegsvrouw. De Texelse Oesterman Martin Zeeman zorgde aansluitend voor een andere zilte delicatesse van het eiland. In het gerenoveerde Bosq Restaurant bij Bos en Duin werden Texelse specialiteiten geserveerd.



Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 1 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 2 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 3 uur geleden 6
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 4 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 4 uur geleden 5
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 4 uur geleden 9
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 4 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 4 uur geleden 14