Logo texelsecourant.nl
Brand Koetebuurt.
Brand Koetebuurt. (Foto: Inter Visual Studio / Marcel Winter)

Gemeente treft sloopvoorbereidingen Oosterend

De gemeente is bezig met de sloopvoorbereidingen van de panden die ernstig beschadigd raakten tijdens de hevige brand in Oosterend, vandaag precies een week geleden. Er wordt hierbij goed gekeken naar delen die mogelijk geschikt zijn voor hergebruik. Dat laat de gemeente weten op haar website. 

Voor het slopen is het noodzakelijk dat de omgeving en de brandhaard opnieuw onderzocht worden op aanwezigheid van asbest. Ook tijdens de brand is al een asbestonderzoek uitgevoerd. Bij beide onderzoeken is geen asbest aangetroffen in de omgeving. Bij het nieuwe onderzoek is op de brandhaard en het puin op het perceel wel een hoeveelheid asbestverdacht materiaal aangetroffen. Dit materiaal is nat door het bluswater en de regen. Zolang dit materiaal nat blijft is er geen risico op verspreiding van asbestdeeltjes in de omgeving. Totdat het materiaal wordt weggehaald houdt de gemeente in de gaten dat het materiaal nat genoeg blijft om eventuele verspreiding te voorkomen.

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
1 reactie
Meer berichten

Wat vindt u?

Parkeerplaatsen moeten niet ten koste gaan van publieke evenementen in het hoogseizoen (zoals nu bijvoorbeeld het circus).Reageren!