De prijswinnaar van NH Nieuws.
De prijswinnaar van NH Nieuws. Foto: NH Nieuws

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

NH wint prijs met journalistiek project op Texel

Algemeen

Mediapartner NH, de regionale omroep van Noord-Holland, heeft gisteren een journalistieke prijs gewonnen met ‘Texel 360’ dat in het voorjaar van 2023 op Texel werd gemaakt.

Een deel van de redactie van NH zat toen een aantal dagen in het Glazen Paleis in Den Burg om het onderwerp toerisme op Texel van alle kanten te belichten. Dat leverde NH gisterenavond een Regiohelden Award op. Dat is een prijs voor de beste journalistieke producties van alle regionale omroepen in Nederland. NH kreeg de Regiohelden Award in de categorie ‘verbinding in de samenleving’.

Opzet van het 360-project was dat iedereen kon meepraten over het toerisme op Texel. De deur van het Glazen Paleis stond daar letterlijk voor open. Daarnaast gingen de verslaggevers op pad op het eiland voor reportages om het toerisme letterlijk van alle kanten te belichten. Daarbij werden verschillende partijen met verschillende belangen met elkaar in verbinding gebracht. Centrale vraag was de toeristensector de ruimte moet krijgen of dat juist de rem erop moest.

De jury van RegioHelden prees ‘Texel 360’ voor het feit dat er aan een gemeenschappelijke informatiebasis werd gewerkt. “Als je mensen met uiteenlopende ideeën de kans geeft om hun mening te uiten, dan zorg je daarmee dat kijkers een meer gemeenschappelijke informatiebasis hebben. Begrip voor de ander begint bij het horen van andermans ideeën. Hierdoor worden mensen uit hun eigen bubbel gehaald, daar zit verbinding in. Daarnaast is het ook mooi dat NH met een heel team op Texel is gaan zitten. Dat levert veel op.”

Journalisten Jurgen van den Bos, Kelly Blok en Carina Gutker van NH namen samen met coördinator Laura Gremmee van NH de journalistieke prijs in ontvangst. Laura bij de uitreiking: “Het was zo’n geslaagd project omdat we het onderwerp vanuit allerlei kanten hebben belicht. We hebben letterlijk de deuren voor de bewoners geopend, en dat werkt. Zij maken het verhaal.”

Het bovenstaande artikel heeft u gratis kunnen lezen. Dagelijks zijn onze acht redacteuren aan het werk om het nieuws en de achtergronden op Texel te verslaan. Wilt u alle artikelen kunnen lezen en de lokale journalistiek steunen, neem dan een abonnement. Dit kan al vanaf €7,10 per maand. Klik hier om ook abonnee te worden. Bent u al abonnee, maar nog niet digitaal? Neem contact met ons op voor informatie over de mogelijkheden om de krant online te kunnen lezen. U heeft dan direct toegang tot alle ‘EXTRA’ artikelen op onze website. Mail hiervoor naar abonnementen@texelsecourant.nl.

De Texelse Roparunners zijn aangekomen in Rotterdam.
Roparunners gefinisht in Rotterdam Algemeen 19 uur geleden 37
Afbeelding
De Omgevingswet in de praktijk Algemeen 20 uur geleden
Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 19 mei, 17:00 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 19 mei, 13:30 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53