Bomen in het bos.
Bomen in het bos. Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

‘Toegangspas voor kinderen die in natuur spelen’

Algemeen

Terreinbeheerders op Texel overwegen de invoering van een speciale toegangspas voor kinderen die in de Texelse natuur aan het spelen zijn.

Het kindervignet, dat naar verwachting vijftien euro per jaar gaat kosten, is bedoeld als soort van compensatie. “We waarderen het zeer dat kinderen in de natuur spelen”, aldus een woordvoerder, “maar er sneuvelt nog wel eens een struik of een boompje en dat is zonde.”

De organisaties verwachten met het kindervignet voor natuurgebieden niet op één op één uit de kosten te komen, maar het gaat hen meer om de boodschap. “Het is goed als bijvoorbeeld ouders zich hier ook wat meer van bewust worden.” Spelende kinderen die geen toegangspas voor de natuur hebben, kunnen een forse boete verwachten.

Volgens een woordvoerder is het jammer dat het idee al voortijdig naar buiten is gekomen. ‘Er wordt nog over nagedacht. Er moet bijvoorbeeld wel op een juiste manier op het spelen in de natuur te handhaven zijn. Maar goed, wellicht levert dit nog wat reacties op waar we iets mee kunnen.’

Het bovenstaande artikel heeft u gratis kunnen lezen. Dagelijks zijn onze acht redacteuren aan het werk om het nieuws en de achtergronden op Texel te verslaan. Wilt u alle artikelen kunnen lezen en de lokale journalistiek steunen, neem dan een abonnement. Dit kan al vanaf € 7,10 per maand. Klik hier om ook abonnee te worden. Bent u al abonnee, dan kunt u, voor slechts €1,50 per maand extra, de krant óók online lezen inclusief toegang tot alle EXTRA artikelen op onze website. Mail hiervoor naar abonnementen@texelsecourant.nl

Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 1 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 3 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 20 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen gisteren
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7