Pieter en Natalja in de zaak aan de Brink in De Koog.
Pieter en Natalja in de zaak aan de Brink in De Koog. Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Fietsverhuur De Koog breidt breed assortiment uit

Algemeen Advertorial

Waar een klein en gedreven familiebedrijf goed in is: Natalja Witte en Pieter Buis van Fietsverhuur De Koog breiden hun diensten uit met de verkoop van een aantal prominente merken als Azor, Bakfiets.nl, Batavus en Kalkhoff en opent zaterdag de deuren van Bikeshop Texel aan de Brink.

Als we een bezoek brengen aan Natalja en Pieter is het een drukte van jewelste. Het hele team werkt hard mee om de winkel op tijd gereed te hebben voor dit weekend, maar er is duidelijk al veel werk verzet. Veel fietsen staan al klaar voor de open dag aankomende zaterdag waar officieel Bikeshop Texel geopend zal worden. “We speelden al een tijdje met dit idee, maar het was al druk met alle dingen die we doen. Naast de fietsverhuur is dat nog het PostNL-punt, de gashandel en metalenhandel C. Spigt. We leveren bovendien huurfietsen aan een aantal vakantieparken en aan groepen op locatie. Maar de vraag naar nieuwe en gebruikte fietsen voor de verkoop is er al geruime tijd. Afgelopen half jaar hebben we een goede opstartfase gehad. Kevin Huisman is gepassioneerd in zijn rol als adviseur/verkoper en heeft goede contacten en korte lijnen met onze vertegenwoordigers. Hij kan je veel vertellen over de nieuwste modellen (elektrische) fietsen”, vertelt Pieter. 

Net als bij de huurfietsen wil Bikeshop Texel alle doelgroepen bedienen. Texelaar en toerist, in verschillende prijsklassen en zowel elektrisch als zonder ondersteuning. Het Nederlandse Batavus en Duitse Kalkhoff zijn alom gerenommeerde merken en bieden fietsen aan in een breed segment. Bij het Nederlandse Azor (waar ook Bakfiets.nl wordt gemaakt) gaan ze nog een stapje verder. “Daar laten we fietsen bouwen naar wens. Dat zijn fietsen op maat: qua ontwerp, kleur en afwerking. Helemaal in samenspraak met de klant”, vervolgt Pieter, die zichtbaar enthousiast wordt van de plannen. 

Kick off

Natalja: “We hebben een leuk team en dat maakt het alleen maar mooier bij het aangaan van dit soort uitdagingen. We zijn van oudsher al een familiebedrijf en nu werkt ook onze schoondochter Amber Luppe in het bedrijf. Die laagdrempelige sfeer en servicegerichtheid willen we koste wat kost bewaren. Ik zit zelf sinds 2009 in de zaak en in 2015 is de huidige nieuwbouw neergezet. Pieter en ik hebben er iedere dag weer zin in om de deuren te openen. We trappen zaterdag af met een `kick off’ van 10:00 tot 16:00 uur. Er kunnen diverse fietsen getest worden, er zijn fantastische aanbiedingen en er zijn diverse vertegenwoordigers waar je alles aan kunt vragen. Iedereen is welkom, de koffie en thee staan klaar!”

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 4 minuten geleden
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 2 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 4 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 20 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10