Het terrein bij paal 12.
Het terrein bij paal 12. Foto: Patrick Nichols

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Waterplas bij paal 12

Algemeen

Het is al meermalen aan de orde geweest; het parkeerterrein nabij paal 12 staat al zo’n twee maanden volledig onder water.

Vanuit de lucht was de afgelopen dagen goed te zien hoeveel water er op het terrein en in de naastgelegen duinen staat. Ter plekke was van het weekend te merken dat het water nog wat hoger stond dan een tijdje geleden.

De weg naar paal 12 staat ook al circa twee maanden op dezelfde plek onder water. Waterschapsbestuurder Arie Lap vroeg recent bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aandacht voor de situatie bij paal 12.

Bij Pagga’s paadje in De Dennen is het ook nog altijd zeer nat. Deze boshoek ligt volgens Staatsbosbeheer ten aanzien van de duinen lager waardoor al het water uit de duinen die kant op stroomt en daar ook blijft staan.

Het bovenstaande artikel heeft u gratis kunnen lezen. Dagelijks zijn onze acht redacteuren aan het werk om het nieuws en de achtergronden op Texel te verslaan. Wilt u alle artikelen kunnen lezen en de lokale journalistiek steunen, neem dan een abonnement. Dit kan al vanaf € 7,10 per maand. Klik hier om ook abonnee te worden. Bent u al abonnee, dan kunt u, voor slechts €1,50 per maand extra, de krant óók online lezen inclusief toegang tot alle EXTRA artikelen op onze website. Mail hiervoor naar abonnementen@texelsecourant.nl

De Texelse Roparunners zijn aangekomen in Rotterdam.
Roparunners gefinisht in Rotterdam Algemeen 18 uur geleden 36
Afbeelding
De Omgevingswet in de praktijk Algemeen 19 uur geleden
Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 19 mei, 17:00 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 19 mei, 13:30 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53