Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Documentaire oud-Texelse op tv

Algemeen

De documentaire ‘Tinkebell – Who Killed the Blue Bird?’, geregisseerd door oud-Texelse Judith de Leeuw, is dinsdag 27 februari te zien in Het uur van De Wolf op NPO 2. De uitzending is van 22:20 tot 23:20 uur.

Regisseur Judith de Leeuw oogstte eerder lof met haar documentaire ‘De Hoofdpersoon’ over theaterregisseur Ruut Weissman (2020), ‘Welkom op de Hemelse Aarde’ (2017) en ‘Bademeisters’, over badmeesters vasn Utrechtsch Studenten Corps op Texel (2015)’

Met Tinkebell – Who Killed the Blue Bird? realiseerde ze een zoekende film waarin de kunst, het activisme, de worsteling van Katinka in de liefde, en de relatie met haar verleden worden vervlochten.

Kunstenares Katinka Simonse, alias Tinkebell, is een omstreden, raadselachtig én mediageniek fenomeen. In haar universum bestaat geen onderscheid tussen leven, kunst en activisme; Tinkebell is zelf haar eigen kunstwerk. Alles wat ze op haar levenspad tegenkomt kan onderdeel worden van haar verhaal; het verhaal over Tinkebell die de wereld wil redden. Wie zit er achter dit alterego en wat beweegt haar? Filmmaker Judith de Leeuw kreeg toegang tot al het over Tinkebell bestaande beeldmateriaal, inclusief haar volledige privé-archief. Ze construeerde daarmee een archieffilm over hoe je als mens, levend op de ruïnes van het verleden, een personage kunt worden in je eigen verhaal. Wat is de prijs die je betaalt als je daar koste wat kost in wilt blijven geloven?

Meer over de documentair via deze link

Het bovenstaande artikel heeft u gratis kunnen lezen. Dagelijks zijn onze acht redacteuren aan het werk om het nieuws en de achtergronden op Texel te verslaan. Wilt u alle artikelen kunnen lezen en de lokale journalistiek steunen, neem dan een abonnement. Dit kan al vanaf € 7,10 per maand. Klik hier om ook abonnee te worden. Bent u al abonnee, dan kunt u, voor slechts €1,50 per maand extra, de krant óók online lezen inclusief toegang tot alle EXTRA artikelen op onze website. Mail hiervoor naar abonnementen@texelsecourant.nl

Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 1 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 3 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 20 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen gisteren
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7