Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Documentaire oud-Texelse op tv

Algemeen

De documentaire ‘Tinkebell – Who Killed the Blue Bird?’, geregisseerd door oud-Texelse Judith de Leeuw, is dinsdag 27 februari te zien in Het uur van De Wolf op NPO 2. De uitzending is van 22:20 tot 23:20 uur.

Regisseur Judith de Leeuw oogstte eerder lof met haar documentaire ‘De Hoofdpersoon’ over theaterregisseur Ruut Weissman (2020), ‘Welkom op de Hemelse Aarde’ (2017) en ‘Bademeisters’, over badmeesters vasn Utrechtsch Studenten Corps op Texel (2015)’

Met Tinkebell – Who Killed the Blue Bird? realiseerde ze een zoekende film waarin de kunst, het activisme, de worsteling van Katinka in de liefde, en de relatie met haar verleden worden vervlochten.

Kunstenares Katinka Simonse, alias Tinkebell, is een omstreden, raadselachtig én mediageniek fenomeen. In haar universum bestaat geen onderscheid tussen leven, kunst en activisme; Tinkebell is zelf haar eigen kunstwerk. Alles wat ze op haar levenspad tegenkomt kan onderdeel worden van haar verhaal; het verhaal over Tinkebell die de wereld wil redden. Wie zit er achter dit alterego en wat beweegt haar? Filmmaker Judith de Leeuw kreeg toegang tot al het over Tinkebell bestaande beeldmateriaal, inclusief haar volledige privé-archief. Ze construeerde daarmee een archieffilm over hoe je als mens, levend op de ruïnes van het verleden, een personage kunt worden in je eigen verhaal. Wat is de prijs die je betaalt als je daar koste wat kost in wilt blijven geloven?

Meer over de documentair via deze link

Het bovenstaande artikel heeft u gratis kunnen lezen. Dagelijks zijn onze acht redacteuren aan het werk om het nieuws en de achtergronden op Texel te verslaan. Wilt u alle artikelen kunnen lezen en de lokale journalistiek steunen, neem dan een abonnement. Dit kan al vanaf € 7,10 per maand. Klik hier om ook abonnee te worden. Bent u al abonnee, dan kunt u, voor slechts €1,50 per maand extra, de krant óók online lezen inclusief toegang tot alle EXTRA artikelen op onze website. Mail hiervoor naar abonnementen@texelsecourant.nl

De Texelse Roparunners zijn aangekomen in Rotterdam.
Roparunners gefinisht in Rotterdam Algemeen 20 uur geleden 37
Afbeelding
De Omgevingswet in de praktijk Algemeen 20 uur geleden
Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 19 mei, 17:00 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 19 mei, 13:30 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53