Het veld van De Koog, rechts de kantine die ook in het water staat.
Het veld van De Koog, rechts de kantine die ook in het water staat. Foto: Wouter Kuip

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

SV De Koog letterlijk ten onder op eigen veld

Algemeen

Sportvereniging De Koog heeft een brandbrief aan de politiek gestuurd. De club gaat door de vele regenval van de afgelopen maanden letterlijk kopje onder op haar terrein aan de Boodtlaan in De Koog.

De club - die ongeveer honderd leden telt - kan geen thuiswedstrijden meer spelen omdat het terrein (eigendom van de gemeente) onder water staat. Er ontbreekt onder meer een gedegen en extensieve drainage waardoor alle werkzaamheden om het water weg te krijgen bij elke volgende bui teniet wordt gedaan.

Er is inmiddels meerdere keren stroomuitval geweest en de kantine is aan de veldzijde aan het verzakken door het water onder het gebouw. Dat begint de veiligheid aan te tasten. “De kantine is na een grote regenbui ook niet meer bereikbaar. Week na week gaan trainingen en wedstrijden niet door. De club mist daardoor inkomsten en de motivatie bij veel leden neemt af doordat er niet gespeeld kan worden.” Spelen op andere velden is ook niet altijd mogelijk.

Hart voor Texel heeft woensdagavond aan het college gevraagd snel mogelijk met de vereniging om tafel te gaan om de problemen te bespreken en oplossingen te zoeken. “Wij vinden dat de club en zijn ongeveer honderd leden de helpende hand moet worden geboden. De vereniging heeft al genoeg ellende gehad.” 

Hart voor Texel wijst erop dat de situatie niet nieuw is, maar dat wateroverlast vaker op het terrein aan de Boodtlaan is voorgekomen. Benoemd wordt onder meer de optie om voor de korte termijn een nood drainage ringleiding aanleggen om het gehele hoofdveld. “En tevens een veldrainage.”


Totaalplaatje van het water bij SV De Koog. - Foto Wouter Kuip

Het bovenstaande artikel heeft u gratis kunnen lezen. Dagelijks zijn onze acht redacteuren aan het werk om het nieuws en de achtergronden op Texel te verslaan. Wilt u alle artikelen kunnen lezen en de lokale journalistiek steunen, neem dan een abonnement. Dit kan al vanaf € 7,10 per maand. Klik hier om ook abonnee te worden. Bent u al abonnee, dan kunt u, voor slechts €1,50 per maand extra, de krant óók online lezen inclusief toegang tot alle EXTRA artikelen op onze website. Mail hiervoor naar abonnementen@texelsecourant.nl

Michelle de Vries presenteert de podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 8 mei 2024 Algemeen 6 uur geleden
De film 'Mama' is op Texel gemaakt en er doen ook jonge Texelaars aan mee.
Moederdagpremiére film Mama Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Medewerker Gemeentewinkel 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwenhuis beste biljarter bij DVO Sport 7 mei, 13:30 1
Het Familietoernooi bij ZDH.
Familietoernooi voor voetballers bij ZDH Sport 7 mei, 11:00 1
Afbeelding
Molens De Traanroeier en Het Noorden geopend op Open Molendag Algemeen 7 mei, 10:17
Schilderij uit de expositie ‘Texels Landschap’ gemaakt door Joke Keijzer-Schraag
Expositie 'Texels Landschap' in De Twaalf Balcken Cultuur 7 mei, 09:29
Een vat Texels Geheim 2024 aan boord van de reddingboot.
Texels bier voor jubilerende KNRM Algemeen 6 mei, 10:30 1