Afbeelding
Foto: Arco de Graaf

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Twaalf Texelaars melden zich voor De Zestig van Texel

Algemeen

De inschrijving van De Zestig van Texel op 24 maart 2024 opende half september. Nog geen zeven weken later is nu het maximum aantal deelnemers van 700 op de 60 kilometer solo bereikt. Opvallend is het grote aantal Texelaars dat zich voor ‘de 60’ ingeschreven heeft. 

“Meestal zijn dat er een stuk of zes”, laat Martien Baars van de organisatie weten, “maar nu zijn het twaalf mannen en een vrouw. Daarvan gaan er acht hun ultradebuut maken op hun eigen eiland.”

Niet eerder lag het tempo van de aanmeldingen zo hoog, meldt de organisatie. Inmiddels is een wachtlijst geopend. “Het aantal afmeldingen zal de komende maanden ongetwijfeld aantrekken. Normaliter ziet zeker zo’n 20 procent van de inschrijvers zich genoodzaakt om zich tot hun grote spijt af te melden, niet alleen door blessures, maar ook door drukte bij werk of gezin, verhuizing en soms ook zwangerschap. Dat betekent wel dat lopers op de wachtlijst straks nog goede hoop kunnen koesteren.”

De grote marathons in Nederland melden een ongekende belangstelling voor hun langste afstand. Ook De Zestig van Texel is steeds populairder onder hardlopers. Opvallend is het grote aantal lopers dat op Texel hun ultradebuut gaat maken. “We raden hen aan om de trainingsrichtlijnen van oud-ultratopper Gerrit van Rotterdam te volgen. Op onze site dezestigvantexel.nl (kijk onder Nieuws) legt hij uit hoe je zelf je schema voor Texel kan maken, toegespitst op de persoonlijke omstandigheden en ambities. De trainingsschema’s beslaan drie tot vijf maanden.”

Voor de 120 kilometer zijn nog plaatsen. Voor het estafette-onderdeel (vier keer 15 kilometer) hebben zich inmiddels ook al ruim 140 teams aangemeld, daar ligt het maximum op 200 teams.

Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Hulpdiensten in actie voor parachutist Algemeen 4 uur geleden 10
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 8 uur geleden 4
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 13 uur geleden
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53
De kranten zijn met een jaar vertraging te vinden op de site van het Regionaal Archief.
Texelse Courant van 1887 tot 2022 in digitaal Regionaal Archief Algemeen 17 mei, 16:00
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Regisseur voor het Huis van Ontwikkeling 17 mei, 15:49