Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Bibliotheek Texel

Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop

Nationale voorleesdagen in de bibliotheek

Algemeen

Nationale voorleesdagen in de bibliotheek.

De nationale voorleesdagen worden gehouden van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen tot zes jaar centraal. De Texelse bibliotheek organiseert weer een leuk programma rond het prentenboek van het jaar.

Ssst! De tijger slaapt geschreven door Britta Teckentrup is door een jury van jeugdbibliothecarissen verkozen tot Prentenboek van het jaar. Het boek gaat over dieren die de tijger die slaapt niet wakker willen maken. Gelukkig heeft kikker een idee; met een ballon zweven ze over de tijger heen, maar daar hebben ze wel hulp bij nodig. Als iedereen mee blaast dan komen de dieren veilig aan de overkant.

Voorleesontbijt met burgemeester Uitdehaag.

Op woensdag 24 januari vindt het nationale voorleesontbijt plaats. Die dag lezen talloze bekende en onbekende Nederlanders voor aan kinderen en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Burgemeester Michiel  UItdehaag zal in de Texelse bibliotheek voorlezen uit het bekroonde Prentenboek. Peuters en kleuters die bij dit voorleesontbijt aanwezig willen zijn, mogen langskomen om 9 uur. Toegang is gratis.

Voorlezen XL

's Middags op 24 januari wordt er om 15.00 weer voorgelezen en daarna kunnen er tijgers gemaakt worden.

Voorstelling van het zoldertheater.

Het zoldertheater uit Sint Pancras komt op 30 januari met een passende voorstelling voor de kinderen: Tijger in huis. Aanvang 9.30, 10.30, en 11.30.

Het grootste deel van de Texelse peuters komt in groepsverband met hun speelzaal of kinderopvang naar de voorstelling. Er zijn via de knop activiteiten op www.kopgroepbibliotheken nog enkele losse kaartjes te reserveren. Toegang  3,50 per kind (begeleid door een ouder).

Kinderen kunnen altijd tot dat ze 18 jaar zijn gratis lid worden van de bibliotheek.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 1 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 4 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 6 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 6 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 7 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 7 uur geleden 15
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 8 uur geleden 16
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 8 uur geleden 5