Oktoberfest op De Krim.
Oktoberfest op De Krim. Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Oktoberfest op De Krim

Algemeen

Bierpullen, biertafels, dirndls, lederhosen, pretzels, bratwursten en een hoop gezelligheid. Het is er allemaal tijdens het derde Texelse Oktoberfest op zaterdagavond 7 oktober in de Evenementenhal van De Krim bij De Cocksdorp.

De Evenementenhal is die avond voor de gelegenheid in Beierse sferen. Er worden Duitse schlagers gedraaid en ‘Tiroler Erich’ en de ‘Nagtegaal Geschwister’ treden op om het bierfestival luister bij te zetten. De ‘Polderman Brothers’ zijn eveneens aanwezig om de zaal tijdens het bierfestival op zijn kop te zetten. De zaal is zaterdag 7 oktober open vanaf 20:00 uur, het feest duurt tot 0:00 uur. 

Tickets zijn hier te bestellen. Het zal geen verrassing zijn; het feest is voor mensen van achttien jaar en ouder. Er is vervoer heen en terug, zodat bezoekers niet zelf in de auto hoeven te stappen, mensen die een ticket boeken, krijgen daar meer informatie over.

Het Oktoberfest is te danken aan de bruiloft van de Duitse kroonprins Lodewijk en Theresia van Saksen-Hildburghausen in 1810. Dat leidde in Beieren tot een huwelijksfeest dat vijf dagen duurde en waar het Oktoberfest uit voortkwam. Tegenwoordig staat het jaarlijkse Oktoberfest in München te boek als het grootste bierfestival ter wereld met traditionele kleding als lederhosen en dirndls.

Afbeelding
Dwaalgast bij de ijsbaan Algemeen 15 uur geleden 26
Afbeelding
Texelse Bierbrouwerij doneert €10.364,- aan Texelse Vuurtoren Algemeen 16 uur geleden 6
Afbeelding
Nieuwe locatie voor Kerstconcert Artex Wereldkoor en Folky Vibes Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Sint op toeristische toer Algemeen 27 nov., 16:40 1
Afbeelding
Denise Betsema op de weg terug Algemeen 27 nov., 12:17 5
Afbeelding
Dorpsbezoeken Sinterklaas niet zonder slag of stoot Algemeen 26 nov., 13:30
Afbeelding
Goede Doelen Sint brengt cadeau mee voor kinderboerderij Algemeen 26 nov., 11:12
Afbeelding
De lezersfoto - Uit koers Algemeen 26 nov., 08:30