De vijfkoppige band Gone to the Beach met hun gouden plaat.
De vijfkoppige band Gone to the Beach met hun gouden plaat. Foto: Leonie Hoever

Dit artikel is geschreven door
VVV Texel

VVV Texel

Gouden plaat voor Gone to the Beach met ‘Tessel’

Algemeen

30.000 weergaven op YouTube en bijna 10.000 streams op Spotify: mooie cijfers voor Tessel van Gone to the Beach, een door veel Texelfans geliefd nummer. Voor deze mijlpaal werd de band zaterdagavond beloond met een gouden plaat. VVV Texel-directeur Frank Spooren verraste de mannen tijdens een optreden op het podium van café De Kuip. De band reageert positief: “Wat een mooie verrassing en op een prachtplek, ‘onze’ Kuip!”

Gone to the Beach

Gone to the Beach is een bijzondere band, bestaande uit onder andere een basspelende graafmachinist, een bouwvakker op de toetsen, een onderwijzende gitarist, een onderwijzende drummer en een zingende slager. Samen staken zij de koppen bij elkaar om hét ultieme Texel-lied te maken. Tessel is een ode aan het eiland, op basis van de seizoenen. Geen beter moment dan de overgang van zomer naar herfst, om die 30K aan YouTube-views te vieren.

Frank Spooren: “Als VVV Texel maken we op vele manieren promotie, maar muziek ontbrak, terwijl dit juist zoveel mooie emoties kan oproepen. Zeker als het over je vakantie gaat. We zijn dankbaar dat Gone to the Beach heeft meegewerkt en de resultaten spreken voor zich. Niets anders dan pure Texelpromotie, geweldig!”

Tessel in een modern jasje

Het nummer, geschreven in 2013 en opgenomen in 2021, was onder meer te horen als de themamuziek in het RTL4-programma BBQ Battle. De mannen bedachten dit nummer, ook wel het Texels volkslied genoemd, in 2013 voor Texelliefhebbers die het eiland moesten missen. De bijbehorende sfeervolle videoclip met prachtige Texelbeelden werd gemaakt door Videolux.

Inmiddels ziet de wereld er weer iets anders uit, maar wordt het nummer over de schoonheid van ons eiland nog steeds zeer gewaardeerd. Het is tijdloos. En je kunt het op allerlei moderne manieren beluisteren: het is namelijk ook te vinden op Spotify, Apple Music en Deezer. Maar natuurlijk gaat de band voor die 50.000 YouTube-views.

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 29 minuten geleden
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 2 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 4 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 21 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10