Big Daddy Wilson is één van de artiesten op Texelblues.
Big Daddy Wilson is één van de artiesten op Texelblues.

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

34ste editie Texelblues

Algemeen

De 34ste editie van Texelblues in Den Burg belooft een bijzondere te worden, met veel extra’s. De organisatie heeft internationale en nationale blues-acts geprogrammeerd. Vrijdag 13 oktober, zaterdag 14 en zondag 15 oktober is Den Burg weer ‘Den Blues’. 

Op zaterdag 14 oktober zijn er twee Texelblues Plus-concerten en op zondagmiddag 15 oktober is er een gratis optreden van niemand minder dan Left Hand Freddy. Dit optreden wordt aangeboden door de Texelse Bierbrouwerij en vindt plaats in Café De Zwaan. Maar natuurlijk is er ook volop blues in de overige twaalf verschillende locaties in Den Burg. 

Het festival presenteert een gevarieerd programma, bluesartiesten uit binnen- en buitenland met veel jong talent. Het programma is enorm uitgebreid, met veel artiesten met verschillende stijlen. 

Uit Amerika Big Daddy Wilson en Sean Mack McDonald. Uit Italië wordt Eliana Gargnelutti met haar band ingevlogen, uit Finland Micke Bjorklof & Blue Strip en uit Zuid Afrika Dan Patlansky. De winnaars van de Belgian Blues Awards, Black Cat Biscuit, zijn ook present. Maar ook veel Nederlandse bluestoppers: Barn & Belle, Magic Frankie, Detonics, Little Hat, Copperhead County, Ragtime Rumours en één van Nederlands jongste gitaarspelers Luca & Uncle Rudi - om er maar een paar te noemen. Van traditionele blues, naar blues-rock, naar Delta Blues, naar Blue Grass en alle stijlen daartussen. Op verzoek van vele Texelaars is Emily Hill, na het succes optreden tijdens BuitenGewoon Texel, deze keer met haar band ook van de partij. Maar ook onze eigen Texelse blues-bands mogen niet ontbreken: Bluesselect en Hip-shake met echte Texelse Blues.

Plus-concerten

Voor de tweede keer  zijn er Texelblues Plus-concerten op zaterdagmiddag. Voor deze concerten is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De optredens vinden plaats in Question Plaza en in Stayokay tussen 15:00 en 17:00 uur. Informatie over de Plus-concerten op de website van Texelblues

Stayokay wordt omgetoverd tot een ware blues-tempel, met op zaterdagmiddag een uniek Plus-concert van Nederlands beste gospelkoor G-Roots. G-Roots heeft onder meer gezongen met Guus Meeuwis, Diggy Dex, Do, Edsilia Rombley, gezongen in de musical Anastacia, opgetreden tijdens Tomorrowland en in vele tv-shows. Op zondag kunnen de liefhebbers meedoen aan een workshop Guitarbox bouwen, meer informatie op texeblues.nl. De volledige line-up en de locaties zijn eveneens te vinden op de website

Op zaterdagmiddag is er bovendien een aantal leuke extra’s. Zo zijn er uitzendingen van Texelblues Radio vanuit het Glazen Paleis en gaat de Kanariegele Daf, met ‘Magic Frankie’, rond in het centrum van Den Burg.

Let op: om overvolle zalen te voorkomen, heeft de organisatie besloten het aantal toegangskaarten te beperken. De online kaartverkoop is gestart. Tickets kopen kan via de website texelblues.nl/tickets.

Afbeelding
Woontij zoekt een huurheld met een hart van goud! Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Haarherstel en meer bij Boutique Salon Texel Gezondheid 5 uur geleden 5
Afbeelding
Texel nog gevrijwaard van blauwtong Algemeen 7 uur geleden 7
Afbeelding
Expendables en Sinterklaasfilms Algemeen 11 uur geleden 2
Afbeelding
“Zien waar je afgeweken bent van je eigen basis" Gezondheid 13 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 28 september 2023 Algemeen 28 sep., 18:00 1
Afbeelding
Aron Zeeman genomineerd als mediatalent van het jaar Algemeen 28 sep., 13:30 54
Afbeelding
Annelies helpt met genezen van onzichtbare blauwe plekken Gezondheid 28 sep., 08:30 2