Logo texelsecourant.nl
Els de Ridder en Jan Schaap bezig met opmars.
Els de Ridder en Jan Schaap bezig met opmars.

Els de Ridder en Jan Schaap winnen in Bethel

Tijdens de achtste klaverjasdrive in buurthuis Bethel trokken Els de Ridder en Jan Schaap aan het langste eind. Met 5223 uit drie spellen lieten zij Carla Jager en Joop Jonk 110 punten achter zich. Michel Kuip en André van de Heide pakten met 4844 de derde plaats.

Met uitzondering van de eerste drie zaten de overige zeven koppels met hun scores vlak bij elkaar. André van de Heide en Michel Kuip speelden constant en probeerden maximaal gebruik te maken van de roem. Helaas begrepen de tegenstanders dit niet helemaal en gaven Kuip en van de Heide daardoor teveel weg om de winst op te kunnen eisen. Joop Jonk en Carla Jager speelden met 2110 een knap spel tegen Sieme Ran en Henk Gieze, waarmee zij de basis legden voor de tweede plaats en een score 5113. Dolly de Wit en Jan Koolhof scoorden 1920 tegen Aad Blom en Louw Nijhuis, maar moesten later tegen Els de Ridder en Jan Schaap hun meerderen erkennen. Schaap en de Ridder legden met een score van 2060 meteen de basis voor hun latere overwinning. Daardoor bleven Koolhof en de Wit hangen op de zevende plaats, terwijl Nijhuis en Blom de zesde plaats wisten te bemachtigen. Door hun opmars staan de Els de Ridder en Jan Schaap op de algemene ranglijst tweede. De gemiddelde score per speelavond is slechts 146 punten in het voordeel van To de Maesschalck en Frans Bik, die daarmee de kopositie wisten te behouden. Jan Koolhof en Dolly de Wit staan derde met een gemiddelde van 4811. De volgende drive wordt gespeeld op donderdag 25 januari, aanvang 19.45 uur. Vooraf aanmelden is niet verplicht.

Klaverjassen Bethel
Gezellig Klaverjassen in Eierland.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Waves, het festival van Dorian van Rijsselberghe dat gehouden wordt 19 tot en met 23 juni op het strand bij Paal 17, is een aanwinst voor Texel.Reageren!