Logo texelsecourant.nl
Woonplaats de Koog
Woonplaats de Koog
Uitgelicht: Nico Waerts Gemeenteraadsverkiezingen

Kandidaat raadslid VVD Texel

In de rubriek Uitgelicht maakt u nader kennis met de kandidaten van de VVD voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op plaats nummer 5 staat Nico Waerts.

Nico is eigenaar van sportschool Stay Fit Texel maar van huis uit is hij techneut. Bij de Hollandse Beton Groep (HBG) werkte hij 15 jaar als supervisor grond, weg en waterbouw. Hij woonde en werkte op verschillende plekken, o.a. in Ghana, Libië, Soedan. Als hij tussen zijn uitzendingen door even in Nederland was ging hij steevast naar Texel om even bij te komen. Daar ontmoette bij zijn vrouw Annelies Groenhof die hij tegen kwam bij paal 19 waar ze destijds werkte. Uiteindelijk trouwden ze en vestigde Nico zich op Texel waar hij zijn eigen Landbouwmechanisatiebedrijf Texel Techniek startte. En nu dus eigenaar van een sportschool. Niet gek want hij komt uit een sportieve familie. Zijn vader zat in het Nederlands waterpoloteam. Zelf zwom hij ook, basketbalde hij, maar ontwikkelde zich voornamelijk in karate en andere vechtsporten. We stellen Nico drie vragen.

Nico, waarom vind jij het belangrijk politiek actief te zijn?
is eigenlijk gekomen doordat ik met de gemeente in conclaaf ging op zoek naar een geschikte locatie voor de sportschool. Het is lastig om te doorgronden wat er nu wel en wat er nu niet mogelijk is. Ik miste daarin vooral transparantie. Zodoende kwam ik met de (steun)fracties van de gemeenteraad in aanraking en raakte ik steeds meer geïntrigeerd door de politiek. deed mij besluiten om politiek actief te worden en me beschikbaar te stellen voor de gemeenteraad.
 

Je was eerder raadslid maar niet voor de VVD? Hoe zit dat?
Ik werd destijds benaderd door Gerbrand Poster voor zijn nieuwe partij en zo heb ik mijn eerste politieke ervaring opgedaan. Maar er bleek binnen de partij naar mijn idee te weinig ruimte voor andere standpunten. Ik ben uiteindelijk mijn eigen weg gegaan en heb mijn raadsperiode afgemaakt als ´fractie Waerts´. Na 4 jaar andere dingen te hebben gedaan wil ik weer graag raadswerk gaan doen omdat je als raadslid in het belang van Texel bezig bent. Landelijk stem ik altijd al VVD. Voor mij is het dus logisch om bij die partij aan te sluiten. Ik voel me goed bij het verkiezingsprogramma en de mensen van VVD Texel.

Wat zou de politiek moeten oppakken?
Belangrijkste en meest essentiële vraagstuk voor de komende periode is huisvesting voor jonge mensen en gezinnen. We zijn in rap tempo aan het vergrijzen. Om jonge mensen hier te houden, zijn woningen hard nodig. Naast betaalbare woningen vind ik het belangrijk om te onderzoeken of er MBO/HBO opleidingen mét bijvoorbeeld een campus kunnen worden gestart op Texel. Hiermee houden en trekken we de jeugd naar Texel én komen we tegemoet aan het groeiende probleem om geschikt personeel te vinden. De huizenmarkt staat volledig op slot. Niets doen is geen optie. We zullen dit probleem echt moeten aanpakken en oplossen.

Nieuwsgierig naar ons Verkiezingsprogramma en Kandidaten? Neem dan een kijkje op de website van VVD Texel:   Texel.VVD.nl

VVD Texel
Lokaal betrokken
reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Parkeerplaatsen moeten niet ten koste gaan van publieke evenementen in het hoogseizoen (zoals nu bijvoorbeeld het circus).Reageren!