Logo texelsecourant.nl
Woonplaats Den Burg
Woonplaats Den Burg
Uitgelicht: Nick Ran Gemeenteraadsverkiezingen

kandidaat raadslid VVD TexelIn de rubriek Uitgelicht maakt u nader kennis met de kandidaten van VVD Texel voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op plaats 4 staat Nick Ran, 35 jaar. 

Nick is een zoon van Peter Ran de fietsenmaker en Rita Ran-Veeger van de Rozendijk. Samen met zijn broer genoot Nick van een onbezorgde jeugd. Zijn moeder omschrijft hij als een lieve vrouw en maatschappelijke betrokken mens. Zijn vader als introvert, rustig en weloverwogen. Vanaf zijn twaalfde tot en met zijn achttiende was Nick vrijwilliger bij radio Texel. Zo kwam hij met muziek en begon hij met plaatjes draaien. Dat deed hij onder meer bij Question Plaza, J'Elleboog, Kreta, Valtorence en natuurlijk De Wijsneus, waarvan hij later eigenaar werd. Hij deed een studie Technische Informatica en daarna Media & Entertainment Management bij de Hogeschool InHolland in Haarlem. Bij de Wijsneus werkte Nick veertien jaar lang, maar toen de leeftijdsgrens voor het drinken van alcohol werd verhoogd naar achttien bleef een groot deel jeugdige vakantiegangers weg. Tijd voor een carrièreswitch. Nick werd twee jaar geleden woonconsulent bij Woontij. Hij handelt nu alle klantcontacten af rondom verhuur en verkoop van woningen. Daarnaast is hij al vier jaar raadslid voor de VVD en organiseert hij samen met Peter Koorn en Morten Eschweiler jaarlijks een concert van een nationaal bekende band onder de titel 'Op de haven'. We stellen Nick drie vragen.

Nick, hoe ben jij in de politiek terecht gekomen?
Ik was in gesprek met een goede vriend van mij. Zijn vader was burgemeester in Noord-Brabant. Hij vroeg me: "hoe zit het daar eigenlijk met de politiek?". Ik vertelde dat de raad vooral bestaat uit oudere mannen. "En wat ga jij daar aan doen?", vroeg hij me. Ja, dat zette me wel aan het denken. Ik heb me gelijk aangemeld als lid van de VVD. Ik zat toen nog in het bestuur van JONT. Niet lang daarna organiseerde VVD Texel een busreis naar Brussel voor de jonge ondernemers van JONT en AJT. En weer niet lang daarna werd ik gevraagd om op de kandidaten lijst voor VVD Texel te staan.

En waarom de VVD, waarom niet een andere partij?
De VVD vanwege het verantwoordelijkheidsbesef. Je moet het zelf doen. Sommige andere partijen willen alles maar voor iedereen regelen. Dat is helemaal niet nodig want mensen kunnen hun zaken prima zelf regelen. Neem zoiets als een ijsbaantje in Den Burg. Met een paar mensen hebben we IJsclub de Scheve Schaats opgericht. Met hulp van de brandweer financiële ondersteuning van Winkelhart Den Burg hebben we een ijsbaantje aangelegd. Als je dan bezig bent om dat voor elkaar te krijgen, krijg je reacties van 'Goh, wat goed dat jullie dat doen', tot 'waarom doet de gemeente dat niet?' Waarom zou de gemeente alles moeten doen? We kunnen dat zelf ook en vaak nog sneller en goedkoper. De eigen boontjes doppen, dat vinden VVD'ers heel normaal.

Waar wil je je voor inzetten in de politiek?
We hebben een woonvisie, een mobiliteitsvisie, een retailvisie.... hoe kan het dat we geen visie op het toerisme hebben? Toerisme is zo belangrijk voor Texel. De een zegt, het is te druk, de ander denkt dat dat wel meevalt. We moeten dat gaan uitzoeken. En dan moeten we niet alleen het oordeel van de Texelaar maar ook het oordeel van de toerist vragen. Het is belangrijk om antwoord te krijgen op de vraag: wat is goed voor de toekomst van Texel?

Nieuwsgierig naar ons Verkiezingsprogramma en Kandidaten? Neem dan een kijkje op de website van VVD Texel:   Texel.VVD.nl

VVD Texel
Lokaal betrokken
1 reactie
Meer berichten

Wat vindt u?

Parkeerplaatsen moeten niet ten koste gaan van publieke evenementen in het hoogseizoen (zoals nu bijvoorbeeld het circus).Reageren!