Afbeelding
Uitgelicht: Jur Schuiringa

kandidaat raadslid VVD Texel

Algemeen


In de rubriek Uitgelicht maakt u nader kennis met de kandidaten van VVD Texel voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Op nummer 2 staat fractievoorzitter Jur Schuiringa.

Jur woont in Den Hoorn samen met zijn vriendin Jacomien, hond jonge Kees, hondje kleine Kees, de twee poezen Kees en Kees en een grijze roodstaart genaamd Kees. Zijn familie drijft al eeuwenlang een Groningse boerderij. Zelf ging hij tandheelkunde studeren. Vanuit het Utrechtse studentencorps kwam hij als badmeester op Texel. In zijn studententijd deed hij de nodige ervaring op achter de bar. Een badmeester op het Texelse strand gecombineerd met jarenlange barervaring. Eigenlijk niet zo gek dat hij uiteindelijk geen tandarts werd maar een strandpaviljoen ging exploiteren. Toen hij hoorde dat paal 17 te koop werd aangeboden door eigenaar Harry Nowak was de zaak binnen 14 dagen beklonken. Later runde hij samen met Jacomien strandpaviljoen Westerslag bij paal 15. We stellen Jur drie vragen.

Jur, wat heb je met politiek?
Ik heb een brede interesse. Ik volg de ontwikkelingen in de landbouw, de economie, de geneeskunde, de zoektocht naar nieuwe energiebronnnen enz.enz. Ik lees veel over deze onderwerpen. De rol van de overheid bij al deze ontwikkelingen moet niet onderschat worden. De politiek besluit over veel zaken die ons allemaal aangaan. Dat geldt voor de landelijke politiek maar nog meer voor gemeentepolitiek. Lokaal kun je veel invloed uitoefenen. Ik ben de Texelse politiek ingegaan omdat ik me graag wil inzetten voor de Texelse samenleving.

Waarom is de VVD jouw partij?
De interesse voor de politiek heb ik van huis uit meegekregen. Opa was al betrokken bij de oprichting van de VVD door Piet Oud in 1948. Vader zat in de VVD Landbouwcommissie in Den Haag. Van oudsher een liberale familie dus. De VVD heeft vrijheid hoog in het vaandel staan. In de oorlog was die vrijheid niet zo vanzelfsprekend. Onze familie heeft daar het nodige van meegekregen. Die verhalen over wat er allemaal is gebeurd tijdens de oorlog hebben op mij als kind diepe indruk gemaakt. De vrijheid om ons eigen leven in te richten is voor mij een groot goed.

Waarvoor wil jij je inzetten in de gemeenteraad?
Ik vind het belangrijk dat we de financiën op orde hebben. Geld uitgeven is gemakkelijk. Maar het moet wel ergens vandaan komen. De belangrijkste inkomstenbron voor de overheid is belastinggeld. De VVD streeft ernaar de belastingen zo laag mogelijk te houden. Daarom moeten we steeds kritisch blijven op de uitgaven. Het blijft tenslotte gemeenschapsgeld dat we aan het uitgeven zijn. Een ander heel belangrijk punt vind ik de communicatie tussen gemeente en de inwoners. Te vaak hoor ik dat mensen niet teruggebeld worden of op een reactie of een duidelijk antwoord wachten. Ik vind dat de gemeente dat echt moet verbeteren. De raad heeft een griffier die een onafhankelijke positie in de ambtelijke organisatie heeft. Misschien moeten we voor de inwoners ook een onafhankelijke griffier instellen waar mensen terecht kunnen met hun vragen en waar bewaakt wordt dat ze tijdig een duidelijk antwoord krijgen.

Nieuwsgierig naar ons Verkiezingsprogramma en Kandidaten? Neem dan een kijkje op de website van VVD Texel:   Texel.VVD.nl

VVD Texel Kandidatenlijst 21 Maart 2018
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2