Afbeelding
Foto: Pepijn Dros

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Lappendeken Postweg leidt opnieuw tot vragen

Algemeen

Hoewel de Postweg pas recent is opgeleverd, ziet deze er op veel plaatsen alweer uit als de Pontweg: als een lappendeken. Geen enkele reden voor zorgen, stelt wethouder Cees Hooijschuur. Over een jaar is hier niets meer van te zien. Volgens commissielid Joost Albers (VVD) lijkt de weg na recente werkzaamheden aan graskeien echter meer op patchwork dan op een mooie nieuwe weg.

De kwestie kwam onlangs al aan bod in een raadsinformatiebrief en leidde in de commissievergadering van woensdag opnieuw tot vragen omdat de situatie volgens Albers alleen maar verergerd is. Hij stelt dat de Postweg op de plaatsen waar graskeien zijn geplaatst, ernstig beschadigd is. Dit kan volgens hem komen door zwak asfalt of een te zware belasting van het wegdek tijdens de werkzaamheden. De situatie geldt volgens de VVD-er ook voor de Hoofdweg.

Wethouder Cees Hooijschuur is op de hoogte van de situatie aan de Postweg en gaf aan dat er op twee plekken (bij het vliegveld en bij het tankstation) te weinig puin was aangebracht. Hierdoor waren stukken weg afgebroken. Dit is inmiddels hersteld. Volgens de wethouder van Texels Belang wordt de hele Postweg nagelopen en waarnodig hersteld. 

Over de vele plekken op de weg liet Hooijschuur op 16 mei weten: “De inmiddels behandelde lokale plekken geven op sommige plaatsen een onrustig beeld van de asfaltdeklaag, maar deze vervaagt na verloop van tijd. Daarnaast heeft de aannemer, omdat ze toch op het eiland waren, van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog extra kritisch schrale plekken op de laatste weggedeeltes aanvullend met Modiseal ZX te behandelen, met name bij de lasovergangen en aansluitingen. Overigens is dit product ook al enige jaren geleden met succes toegepast op de Redoute.”

Emmalaan

Ondertussen zijn de ogen in Den Burg gericht op de Emmalaan. Die zou tot en met 10 juni zijn afgesloten. Er wordt met man en macht gewerkt aan de afronding, maar getuige onderstaande foto van gisteren, is het niet de verwachting dat men hier morgen over heen kan rijden. 


Jeroen van Hattum

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 2 uur geleden 3
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 4 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 6 uur geleden 1
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 23 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10