Bouwdorp op het terrein achter Molenkoog in Den Burg.
Bouwdorp op het terrein achter Molenkoog in Den Burg. Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Voorinschrijving Bouwdorp begonnen

Algemeen

Young 4 Ever is begonnen met de voorinschrijving voor Bouwdorp.

Belangstellenden kunnen op de website van Young 4 Ever (https://www.young4ever.nl/) hun mailadres laten registreren. Op woensdag 21 juni krijgen 100 mensen door middel van een automatische onwillekeurige loting een mailtje met daarin een link naar het officiële inschrijfformulier. Daarna is het 24 uur lang mogelijk om maximaal drie eigen kinderen in te schrijven voor Bouwdorp. Het mailtje met de link naar het inschrijfformulier is volgens Young 4 Ever persoonlijk en kan niet naar een ander worden doorgestuurd. 

Na de 24 uur krijgen opnieuw willekeurig 100 mensen uit de voorinschrijving een mail om maximaal 3 eigen kinderen in te schrijven. “Dit gaat zo door totdat alle plekken vol zijn. Wij als organisatie hebben geen invloed op wie er wordt gemaild.”

Bouwdorp wordt deze zomer gehouden van maandag 24 tot en met vrijdag 28 juli (week 1) en van maandag 31 juli tot en met vrijdag 4 augustus (week 2). Bouwdorp is er voor Texelse kinderen van 6 jaar tot en met groep 8 van de basisschool. Deelname aan één van de twee weken kost €60,00 per persoon. Dat is inclusief eten plus disco of avondspel op de donderdag). Thema dit jaar is ‘superhelden en schurken’.

Volgens Young 4 Ever wordt het zeer op prijs gesteld als mensen en/of bedrijven een handje willen helpen met materialen zoals mooi timmerhout, pallets, verf, knutselspullen, kleden, schmink en verkleedkleren. “De materialen kunnen aan de kinderen meegegeven worden tijdens de Bouwdorpweken of er kan contact opgenomen worden met Sandra van de Water via mail sandra@young4ever.nl.” Young 4 Ever zoekt ook nog vrijwilligers, zij kunnen zich (mits 16 jaar of ouder) ook aanmelden bij Sandra.

Huishoudens met een laag inkomen en één of meer schoolgaande kinderen kunnen voor deelname aan Bouwdorp bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente. Informatie hierover is te krijgen bij de gemeente via tel 14 0222. “Wanneer ouders/verzorgers geen gebruik kunnen maken van bijzondere bijstand, maar wegens financiële problemen de kosten voor Bouwdorp niet kunnen betalen, kan er contact opgenomen worden met het maatschappelijk werk van Texels Welzijn, tel 0222 312 696.”

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30