Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Activiteiten tijdens Week van de jonge mantelzorgers

Algemeen

De jonge mantelzorgster Tessa en haar moeder Miriam Korn hebben de krachten gebundeld met Young 4 Ever, Therapie Wolf, OSG de Hogeberg, Texels Welzijn en Texelgezinnen. In de Week van de jonge mantelzorgers (1 t/m 7 juni) worden diverse activiteiten georganiseerd. Ze zijn gratis toegankelijk.

Jonge mantelzorgers groeien op met een hulpbehoevende in hun omgeving. Zij verlenen zorg binnen hun familie, hebben extra zorgen of missen zelf zorg en aandacht, doordat iemand in hun directe omgeving een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of taalachterstand heeft.

Donderdag 1 juni is het Texelgezinnencafé ‘hechting’, van 19:00 tot 21:30 uur op de OSG. “Ruim 30 procent van de kinderen en dus ook de ouders is onveilig gehecht”, meldt de organisatie. “Een vroeggeboorte van een ouder kan één van de oorzaken zijn van een burnout als moeder, waardoor haar kinderen op de verkeerde plek komen te staan. Belangstellenden zijn van harte welkom om met Esther Groenewegen in gesprek te gaan. Zij zal alles uitleggen over hechtingsproblemen en geeft jou de tools waardoor je deze kinderen of het kind in de ouder beter kunt begeleiden.” Aanmelden kan bij bianca@texelgezinnen.nl of via tel. 06-87516581.

Maandag 5 juni organiseert Texelgezinnen in samenwerking met Texels Welzijn een themabijeenkomst voor ouders en verzorgers van jonge mantelzorgers van 19:30 tot 21:30 uur in de Buureton. Als gelijkgestemden wordt er onder het genot van een bakje koffie kennis en ervaringen uitgewisseld en wordt geïnventariseerd waar behoefte aan is. Aanmelden kan bij cintha@texelgezinnen.nl of via tel. 06-30328467.

Dinsdag 6 juni organiseren jonge mantelzorgers in Time Out een gezellige activiteit van 16:00 tot 19:0 uur. Samen met de jongerenwerkers worden er pizza’s gemaakt, spelletjes gedaan en kan er gekletst worden. Aanmelden kan via tel. 06-8310 1982.

Meer op weekvandejongemantelzorgers.nl.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 10 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 13 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 14 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 15 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 16 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 16 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 16 uur geleden 19
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 16 uur geleden 5