Team Texelrunners.
Team Texelrunners. Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Texelrunners na 335 kilometer: “Iedereen is nog fit”

Algemeen

Team Texelrunners van Roparun Texel loopt een voorspoedige Roparun. Het team is zaterdag vertrokken vanaf Vliegveld Twenthe bij Enschede en loopt non-stop een afstand van 562 kilometer naar Rotterdam, waar de lopers maandagmiddag aankomen. Zondagmiddag rond 16:00 uur hield het team na 335 kilometer een gezamenlijke pauze bij Hotel Almelo.

Teamcaptain Maikel van der Gracht: “Alles gaat tot nu toe perfect. Iedereen is nog fit, de route wordt steeds leuker met meer activiteiten langs de kant van de weg, wat het voor het team ook leuker maakt. Het tempo zit er goed in, zelfs zo snel dat we een kleine gezamenlijke pauze konden houden. Anders zijn we morgen te vroeg op de Coolsingel.”

De Texelrunners doen voor de elfde keer mee aan de Roparun. De verrichtingen van het team zijn te volgen via de Facebookpagina ‘Roparun Texel’, waarop verslag wordt gedaan. Het team loopt met teamnummer 284, al jarenlang het vaste teamnummer van de Texelrunners. De groep bestaat uit 23 personen (lopers, fietsers, chauffeur/kaartlezers, verzorgers, cateraars en teamcaptain Maikel van der Gracht). De lopers (verdeeld in twee teams van vier) lopen om en om gemiddeld een kilometer van de afstand en wisselen elkaar zo af.

Afbeelding
Bouw en installatie Thijssehuis voorlopig gegund Algemeen 4 uur geleden 20
Afbeelding
Word jij onze nieuwe dierverzorger? Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Deelnemers 'Pakje Kunst' in Novalishoeve Cultuur 6 uur geleden 2
Afbeelding
'Happy Single' in Cinema Texel Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Schouw sloten begint op 16 oktober Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 21 september 2023 Algemeen 21 sep., 18:00
Afbeelding
Negen verenigingen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 21 sep., 14:28 1
Afbeelding
Thijssehuis gaat definitief door Politiek 21 sep., 07:30 58