Van links naar rechts: Jan-Sieme Dros, Kamiel Wissenburg, René Wind en Marijke Sikma.
Van links naar rechts: Jan-Sieme Dros, Kamiel Wissenburg, René Wind en Marijke Sikma. Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Nieuwe eigenaren Kastanjeboom

Algemeen

De Kastanjeboom in Den Burg is in nieuwe handen. René Wind en Jan-Sieme Dros dragen het bedrijf per 1 juni over aan Kamiel Wissenburg en Marijke Sikma.

In 2011 namen Dros en Wind het horecabedrijf, toen nog Bruintje Beer, samen met Simone van Tilborg over van de vorige uitbater. De ondernemers runden voor die tijd samen Strandpaviljoen Paal 12. 

Reden om de Kastanjeboom nu over te dragen, is dat beiden toe zijn aan iets anders. “We grapten wel eens over overname door Kamiel”, vertelt Wind. “Hij begon als 14-jarige als afwasser op het strand en is nu chef-kok.” Wissenburg: “’Ja doei’, zei ik dan. Maar inmiddels voelt het als natuurlijke volgende stap.” Wind: “Het voelt heel goed. Toen we de medewerkers vertelden dat we gingen stoppen, kwam dat als een verrassing, maar ik zag berusting en opluchting toen ik vertelde dat Kamiel en Marijke de boel overnemen. Zij zijn de aangewezen personen.” 

Sikma heeft bij diverse horecabedrijven gewerkt en runt haar eigen verhuurbedrijf Perfect Host Texel. Ze is vooralsnog vooral op de achtergrond aanwezig, maar vanaf 1 juni meer ‘op de vloer’. De plannen van de nieuwe eigenaren zijn vooral het voortzetten van het huidige concept. 

Dros en Wind zwaaien per 1 juni af. Na bijna twintig jaar komt er een einde aan hun samenwerking. “Alleen het pand is nog van ons, dus wie weet hangen we straks samen op de ladder om de kozijnen te schilderen”, lacht Dros. Wind: “We hebben er zin in. Er komt nu ruimte voor andere dingen.”

Afbeelding
Stella Maris ontvangt Sint bij Bonte Belevenis Algemeen 2 uur geleden 1
Afbeelding
Olifant duikt op bij voormalige school De Akker Algemeen 7 uur geleden 4
Afbeelding
Programma's Ouwe Sunderklaas Algemeen 4 dec., 12:30 2
Afbeelding
Goed weekend voor Denise Betsema Algemeen 4 dec., 12:00 3
Afbeelding
Enquête: 89 procent wil helft of meer energie duurzaam opwekken Algemeen 3 dec., 11:30 3
Afbeelding
Texelse Santa Run Algemeen 3 dec., 10:11 13
Afbeelding
De lezersfoto - Winter is coming Algemeen 3 dec., 08:30 3
Afbeelding
Auto van de weg door gladheid Algemeen 2 dec., 20:00 15