De vervallen woonboerderij aan de Muyweg werd onlangs afgebroken en opgeruimd.
De vervallen woonboerderij aan de Muyweg werd onlangs afgebroken en opgeruimd. Foto: Pepijn Dros

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Geen extra woning Muyweg

Algemeen

Het bouwvlak van een perceel aan Muyweg 7 mag worden verplaatst, maar de eigenaar krijgt geen toestemming voor de bouw van een extra woning op het perceel. Dat heeft het college besloten. Op de plek stond lange tijd een vervallen boerderij, die inmiddels is opgeruimd.

In het verzoek wordt gevraagd om een wijziging van het bestemmingsvlak van de percelen Muyweg 5 en 7, en een verplaatsing van bouwvlak binnen de woonbestemming van Muyweg 7. Deze reden voor verplaatsing van het bouwvlak is dat de woning op het perceel Muyweg 7 verder van het agrarisch bedrijf op het perceel Muyweg 5 geplaatst kan worden. Ook wordt er een mogelijkheid voor de bouw van een extra woning op het perceel Muyweg 7 gevraagd.

Beoordeling

“De wijzigingen in de bestemmingsgrenzen en het bouwvlak zijn positief beoordeeld. Deze wijzigingen hebben tot gevolg dat er een logische ruimtelijke afronding komt tussen de twee bestemmingen, zonder inham van de woonbestemming in de agrarische bestemming en andersom. De wijziging in het bouwvlak binnen de bestemming ‘Wonen’ heeft tot gevolg dat een vervangende woning centraal op het woonperceel geplaatst kan worden. Daardoor komt deze woning dan op een grotere afstand van het agrarisch bedrijf te staan. Het verzoek om een extra woning op het perceel Muyweg 7 is niet positief beoordeeld. Er zijn geen mogelijkheden voor extra woningen in het buitengebied op locaties waar de rechten hiervoor niet liggen”, valt te lezen in de bekendmakingen.

Wethouder Cees Hooijschuur legt uit dat bouwen in buitengebied niet zomaar mag van de provincie. Ook twee woningen in één boederij zou geen oplossing zijn, daar het splitsen van woningen op Texel nog niet is geregeld. 

Afbeelding
Dirk de Lugt Ridder in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 3 uur geleden 10
Afbeelding
Wordt een bruggenbouwer voor de Texelse jeugd bij Young 4 Ever Vacatures 5 uur geleden
Afbeelding
“Soms heb ik thuis het gevoel dat ik even op eieren moet lopen" Gezondheid 7 uur geleden 6
Afbeelding
Maartenhuis zoekt Teamleider dagbesteding Algemeen 10 uur geleden 5
Afbeelding
Canarische plant reikt tot grote hoogte in tuin in Den Burg Algemeen 12 uur geleden 7
Afbeelding
Zilver Britt Kikkert op NK Children Algemeen 5 jun., 14:00 3
Afbeelding
Zonnige Duo Worsteling Algemeen 5 jun., 11:00
Afbeelding
Voorinschrijving Bouwdorp begonnen Algemeen 5 jun., 11:00 5