Ook Callantsoog te sterk voor ZDH

Algemeen

Het is ZDH niet gelukt om Callantsoog te verrassen. Hoewel de goede eerste helft tegen Petten vorige week hoop gaf, bleken de Zwaluwen zondag in het Noord-Hollandse kustdorp niet in staat het de gastheren lastig te maken. Na een 2-0 ruststand liep de score in de tweede helft snel op: 6-0.

Hoewel het strijdplan al weken hetzelfde is, was de uitvoering ondermaats. Daarbij had ZDH de pech dat de scheidsrechter na achttien minuten een lichte overtreding van vrije verdediger Mike de Bruijn op de spits van Callantsoog met een strafschop bestrafte. Deze werd meedogenloos benut. Een paar minuten later stond het al 2-0. Na slordig balverlies op het middenveld bereikte een fraaie pass de rechtsbuiten, die ineens uit de lucht op doel schoot. De bal plofte onhoudbaar achter doelman Jelmer de Ruyter in het net.

Daarna was Callantsoog heer en meester en was het wachten op meer goals. Gelukkig was de scherpte even weg bij de aanvallers en konden de Hoornders zich herpakken. Ook redde De Ruyter een paar keer erg goed. Aan de andere kant kon ZDH de doelman van Callantsoog niet testen.

Na de thee verving Niels Koolhof rechtshalf Dirk Kalverboer. ZDH probeerde beter te verdedigen, maar dat lukte slechts bij vlagen. Binnen het uur gooide Callantsoog de wedstrijd in het slot. De bal belandde uit een schot eerst nog op de lat, maar in de rebound was het koppend raak. Een middenvelder van de thuisploeg geen strobreed in de weg gelegd, waarna hij de bal vanaf twintig meter in de kruising schoot. Daarmee was het verzet bij de Zwaluwen gebroken. Callantsoog kon naar hartenlust aanvallen en nog drie keer scoren.

De komende weken komt ZDH nog twee keer in actie in competitieverband: op 14 mei uit tegen Apollo’68, op 21 mei thuis tegen Nieuwe Niedorp. Op 6 mei, tijdens het 90-jarig jubileumfeest, speelt het elftal tegen het kampioensteam van 2012.

De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.