Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Stichting Texels Museum

Stichting Texels Museum omvat Ecomare, Museum Kaap Skil, Vuurtoren Texel en Oudheidkamer Texel

Donateursdagen bij Ecomare

Algemeen

Dit weekend organiseert Ecomare de jaarlijkse Donateursdagen. Mensen die de zeehondenopvang steunen via de adoptie van een zeehond en Vrienden van Ecomare zijn hiervoor uitgenodigd. Voor hen is de entree gratis, ze mogen tegen gereduceerd tarief een introducé meenemen. De dagen zijn bedoeld om de donateurs te bedanken voor hun steun.

Gisteren, zaterdag 18 maart, hadden zo’n 75 mensen de uitnodiging om naar de Ecomare te komen aangenomen. Voor de meeste mensen was de rondleiding achter de schermen het hoogtepunt van de dag. Ecomare is zo ingedeeld, dat bijna alle werkzaamheden van de dierverzorgers vanuit het toegankelijke gedeelte kunnen worden bekeken. Toch blijft het speciaal om een kijkje te kunnen nemen in het domein van de dierverzorgers. Vooral als de rondleiding door een dierverzorger wordt gegeven!

De dierverzorgers van Ecomare beantwoorden altijd graag vragen van bezoekers. Tijdens de Donateursdagen zijn ze extra veel op het buitenterrein aanwezig om vragen te beantwoorden. Bovendien kan er in de ‘meet & greet-ruimte’ in het restaurant uitgebreid met ze worden gepraat. Speciale aandacht is er dit keer voor de materialen die dankzij de donateurs zijn aangeschaft. Dat zijn er in de loop der jaren heel wat geweest! De nieuwste aanwinst is een verplaatsbare weegschaal voor de zeehonden. De jaarbijdragen van de donateurs worden gebruikt voor de lopende kosten van de zeehondenopvang, de aanvullende giften worden aan speciale spaardoelen gekoppeld. Ecomare is heel blij en dankbaar voor de steun van de donateurs, die essentieel is voor het bekostigen van de zeehonden- en vogelopvang.


Afbeelding
Afbeelding
Galerie Posthuys is is klaar voor het voorjaar Wolken en hazen in de hoofdrol Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
“Meer dan de helft van alle Texelaars is te zwaar" Sport 4 uur geleden 41
Afbeelding
De lezersfoto - Tussen de buien door Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Problemen laadpalen binnen maand opgelost Algemeen 22 uur geleden 10
Afbeelding
Hergebruik in puurste vorm Algemeen 25 mrt., 13:00 5
Afbeelding
Leerlingen Jozefschool rennen hard voor KiKa Algemeen 25 mrt., 10:30 2
Afbeelding
Korendag met elf Texelse koren Algemeen 25 mrt., 08:30 4
Afbeelding
“Vrijwilligste vrijwilligers" koninklijk onderscheiden Algemeen 24 mrt., 17:45 88