De Jumbo aan de Vogelenzang in Den Burg.
De Jumbo aan de Vogelenzang in Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Jumbo Den Burg stopt met PostNL

Algemeen

De Jumbo in Den Burg stopt vanaf vrijdag 24 februari met het servicepunt van PostNL in de supermarkt aan de Vogelenzang.

Dat betekent dat er vanaf 24 februari geen pakketjes meer opgehaald of afgeleverd kunnen worden bij de Jumbo en dat het overschrijven van een auto daar niet meer mogelijk is.

Het huidige contract is afgelopen en de supermarkt stond voor de keuze om door te gaan of te stoppen. Gecombineerd met de wetenschap dat vanaf 2024 de verkoop van sigaretten in supermarkten verboden wordt (gebeurt aan de balie waar ook PostNL nu zit), besloot de Jumbo om te stoppen met het servicepunt. Anders zou het de supermarkt teveel moeten gaan toeleggen op de servicebalie. De oranje brievenbus aan de zijkant van de Jumbo blijft gewoon bestaan.

Mensen die pakketten willen afleveren of afhalen, kunnen na 24 februari in Den Burg nog terecht bij de Gamma aan de Abbewaal. Het overschrijven van auto’s kan nog bij Fietsverhuur De Koog aan de Brink in De Koog of via de website van de RDW. Texel kent - volgens de website van PostNL - na 24 februari nog servicepunten van PostNL bij Spar Goënga in Den Hoorn, Fietsverhuur De Koog, PLUS Hooijschuur in De Cocksdorp, Spar Kalverboer in Oudeschild en Spar Koot in Oosterend.

Voor de goede orde (anders gaat dat ook weer een eigen leven leiden): aanvankelijk was op Facebook ook Tuincentrum Van der Werve genoemd als plek waar ná 24 februari pakketjes opgehaald zouden kunnen worden, maar dat had PostNL verkeerd doorgegeven. Ophalen van pakketjes van PostNL is ná 24 februari in Den Burg alleen mogelijk bij de Gamma.

Afbeelding
Optredens jeugdorkesten Amsterdam en Texel Cultuur 2 uur geleden
Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp.
Vijfde collectieve zonnedak komt op het Eierlandsche huis Algemeen 5 uur geleden
Op het strand.
Terreinbeheerders in actie voor strandbroeders Algemeen 7 uur geleden 3
De hulpgoederen zijn aangekomen in het Roemeense Pucioasa.
Hulptransport Texel aangekomen in Roemenië Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
TESO zoekt nieuw lid Raad van Commissarissen 14 mei, 14:00 1
Afbeelding
Open opstapavond kartbaan Sport 14 mei, 07:50 2
Afbeelding
Tweede Texelse Popkorendag op 2 juni Cultuur 13 mei, 20:40
Emmie Monster trapt zaterdag het nieuwe seizoen van Emmies ijs af.
Emmies ijs opent seizoen met ijsfeest bij De Waddel Algemeen 13 mei, 16:30