Burgemeester Michiel Uitdehaag:
Burgemeester Michiel Uitdehaag: Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Michiel Uitdehaag burgemeester Venray

Algemeen

Michiel Uitdehaag wordt de nieuwe burgemeester van Venray. De gemeenteraad van de Limburgse gemeente heeft hem voorgedragen als nieuwe burgemeester. 

Dat melden het Nieuwsblad Peel en Maas en de gemeenten Texel en Venray vanavond. Venray is een gemeente met 43.997 inwoners.

Henk Bisschops, voorzitter van de vertrouwenscommissie, stelt in Peel en Maas over de keuze voor Uitdehaag: “We hebben de mening van onze inwoners meegenomen in de profielschets die op 16 november 2022 werd gepresenteerd. We hebben gezocht naar een enthousiaste aanvoerder, een betrokken en doortastende burgemeester voor de toekomst van Venray.”

Vijftien kandidaten hadden gesolliciteerd. “We zochten een burgemeester voor en van ons allemaal. Iemand die het voortouw neemt in maatschappelijke en bestuurlijke opgaven. Die vertrouwen uitstraalt, een verbinder en een netwerker is en doortastend is op het gebied van zorg en veiligheid. We denken dat we die met de persoon van Michiel Uitdehaag hebben gevonden.”

Uitdehaag wordt, zoals de procedure voorschrijft, voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken. Die doet een voordracht aan de koning, die Uitdehaag officieel benoemt. De verwachting is dat de installatie van Uitdehaag als nieuwe burgemeester van Venray vóór de zomervakantie plaatsvindt.

Michiel Uitdehaag was sinds januari 2016 burgemeester op Texel. Hij was op 21 januari 2022 herbenoemd voor een tweede termijn van zes jaar. De 43-jarige D66-politicus werd geboren in West-Brabant en was eerder wethouder in Wageningen waar hij studeerde. De bekendmaking van zijn vertrek volgt een paar dagen nadat bekend was geworden dat de gemeentesecretaris het gemeentehuis verlaat en de nieuwe gemeentesecretaris van Schagen wordt.

Op de website van de gemeente heeft Uitdehaag laten weten dat hij op Texel een heel mooie en leerzame tijd heeft gehad. “Andre en ik hebben ons hier erg thuis gevoeld. Ik wil graag mijn Texelse ervaring inzetten voor Venray.” Het vertrek betekent dat Texel stappen moet gaan zetten om een nieuwe burgemeester voor het eiland te vinden.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 1 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3