Burgemeester Michiel Uitdehaag:
Burgemeester Michiel Uitdehaag: Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Michiel Uitdehaag burgemeester Venray

Algemeen

Michiel Uitdehaag wordt de nieuwe burgemeester van Venray. De gemeenteraad van de Limburgse gemeente heeft hem voorgedragen als nieuwe burgemeester. 

Dat melden het Nieuwsblad Peel en Maas en de gemeenten Texel en Venray vanavond. Venray is een gemeente met 43.997 inwoners.

Henk Bisschops, voorzitter van de vertrouwenscommissie, stelt in Peel en Maas over de keuze voor Uitdehaag: “We hebben de mening van onze inwoners meegenomen in de profielschets die op 16 november 2022 werd gepresenteerd. We hebben gezocht naar een enthousiaste aanvoerder, een betrokken en doortastende burgemeester voor de toekomst van Venray.”

Vijftien kandidaten hadden gesolliciteerd. “We zochten een burgemeester voor en van ons allemaal. Iemand die het voortouw neemt in maatschappelijke en bestuurlijke opgaven. Die vertrouwen uitstraalt, een verbinder en een netwerker is en doortastend is op het gebied van zorg en veiligheid. We denken dat we die met de persoon van Michiel Uitdehaag hebben gevonden.”

Uitdehaag wordt, zoals de procedure voorschrijft, voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken. Die doet een voordracht aan de koning, die Uitdehaag officieel benoemt. De verwachting is dat de installatie van Uitdehaag als nieuwe burgemeester van Venray vóór de zomervakantie plaatsvindt.

Michiel Uitdehaag was sinds januari 2016 burgemeester op Texel. Hij was op 21 januari 2022 herbenoemd voor een tweede termijn van zes jaar. De 43-jarige D66-politicus werd geboren in West-Brabant en was eerder wethouder in Wageningen waar hij studeerde. De bekendmaking van zijn vertrek volgt een paar dagen nadat bekend was geworden dat de gemeentesecretaris het gemeentehuis verlaat en de nieuwe gemeentesecretaris van Schagen wordt.

Op de website van de gemeente heeft Uitdehaag laten weten dat hij op Texel een heel mooie en leerzame tijd heeft gehad. “Andre en ik hebben ons hier erg thuis gevoeld. Ik wil graag mijn Texelse ervaring inzetten voor Venray.” Het vertrek betekent dat Texel stappen moet gaan zetten om een nieuwe burgemeester voor het eiland te vinden.

Afbeelding
Verdwaald op Het Grote Vlak? Algemeen 3 uur geleden 4
Het terrein bij paal 12.
Waterplas bij paal 12 Algemeen 4 uur geleden 2
Afbeelding
Documentaire oud-Texelse op tv Algemeen 7 uur geleden 5
Denise Betsema.
Denise sluit seizoen af met zevende plaats Sport 10 uur geleden 5
Schapen van De Waddel op weg.
De Lezersfoto - Schapen Algemeen 25 feb, 08:00 2
Afbeelding
Van de Badweg naar....? Algemeen 24 feb, 12:30 3
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #41 Hoyte van Hoytema Algemeen 24 feb, 10:30
Afbeelding
Kom beleid maken in Texels jasje! Algemeen 24 feb, 10:00