Een volle kerk geniet van 'Where Gospel Meets Soul'.
Een volle kerk geniet van 'Where Gospel Meets Soul'. Foto: Eva Groot

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Volle kerk deint mee met gospel en soul

Algemeen

Twee keer een volle zaal, zaterdagmiddag in de Johannes de Doper-kerk in Den Burg: een koor van maar liefst 33 Texelaars bracht daar onder leiding van zangeres en pianiste Judith Wognum ‘Where Gospel Meets Soul’.

Het projectkoor trapte af met Ain’t no mountain high enough. Al snel werd er in de kerk voorzichtig meegedeind met de gospel- en soulmuziek. Solist Edwin Jonker, onder meer bekend van zijn vertolking van Jezus in The Passion in 2019, werd door de Texelse zangers en zangeressen muzikaal ondersteund bij hits als ‘Let it be’, ‘Nothing compares 2u’ en ‘Lean on me’. Behalve door Judith zelf, werd het koor begeleid door bassist Shaun Sie en drummer Kimo Bos.

Where Gospel Meets Soul zou aanvankelijk in 2020 doorgang vinden, maar vanwege de coronamaatregelen werd het project noodgedwongen op de lange baan geschoven. De afgelopen maanden is hard geoefend, met twee spetterende optredens als resultaat.

Judith is geen onbekende op het eiland: zij verzorgde hier in de loop der jaren meerdere optredens en was zangcoach voor de deelnemers aan festival Overstag in 2017. De organisatie was in handen van Ingrid Hennink.

“Na alle vertraging door corona, zijn Ingrid en ik onwijs blij dat we dit project nu zo mooi mochten afsluiten”, laat Judith weten, - “dat de mensen allemaal zo blij en enthousiast waren. Het was fijn om samen te zingen en Edwin was een prachtige toevoeging.”

Het slotstuk van het project Where Gospel Meets Soul is pas net gespeeld, maar bij Judith en Ingrid ligt het volgende plan al klaar: in september starten de repetities voor een filmmuziekproject. Het Where Gospel Meets Soul-koor doet hier grotendeels aan mee, maar nieuwe zangers en zangeressen zijn ook van harte welkom. Wie interesse heeft, kan zich melden bij Ingrid via e-mail: ingridhennink@gmail.com.

Solist Edwin Jonker op het podium in de Johannes de Doper-kerk.
Afbeelding
Herstart vergaderingen politiek Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Motie over herplantplicht bomen Algemeen 5 uur geleden 4
Afbeelding
Vlotten boot moeten extra worden getest Algemeen 8 uur geleden 4
Afbeelding
SOS Dolfijn vangt een op Texel gestrande bruinvis op Algemeen 30 jan, 17:02 4
Afbeelding
Eerste zeepaardje binnen bij Ecomare Algemeen 30 jan, 12:00 3
Afbeelding
Robin Nolan Trio bij Club Jazz on the Waves Cultuur 30 jan, 10:54
Afbeelding
Artex organiseert workshop dieren tekenen voor kinderen Algemeen 30 jan, 10:45
Afbeelding
Afspraken Vliehors nieuw leven ingeblazen Algemeen 30 jan, 08:50