Team bezig met de teamkwis.
Team bezig met de teamkwis. Foto: Teamkwis Texel

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Lions Texel houden nieuwe Teamkwis

Algemeen

Lions Club Texel houdt zaterdag 25 februari een nieuwe Teamkwis Texel waarbij de deelnemers in teamverband met elkaar een avond lang vragen beantwoorden.

Het wordt de tweede editie van de kwis die in 2019 voor het eerst werd gehouden. Teams met maximaal tien personen kunnen eraan meedoen. Tot 15 februari kunnen teams zich via www.teamkwis.nl aanmelden. Deelname kost €100,- per team. De opbrengst wordt beschikbaar gesteld aan goede doelen. 

De teamcaptains krijgen zaterdag 25 februari aan het eind van de middag een dik boekwerk met vragen en opdrachten mee en daarna is het zaak om er meteen mee aan de slag te gaan. Bart de Vries, één van de organisatoren: “Je bent er echt wel een avond mee bezig, Dan komt het aan op inzicht, tactiek, spelverdeling en coördinatie. En het gaat er uiteraard ook om dat je met elkaar een gezellige avond hebt.” De teams mogen elke denkbare hulplijn inschakelen om aan de antwoorden te komen.” 

Zaterdagavond 18 maart worden tijdens een feestavond van de Lions in Question Plaza in Den Burg de winnaars bekendgemaakt. Die mogen dan een deel van de opbrengst toekennen aan een goed doel naar eigen keuze. Hetzelfde geldt voor het team dat laatste wordt. 

De serviceclub gaat de komende tijd langs bedrijven en ondernemers met de vraag of ze in het vragenboek opgenomen willen worden om het geheel te steunen. De opbrengst daarvan gaat eveneens naar het goede doel. Op de Facebookpagina van Teamkwis Texel zijn momenteel al wat vragen als voorbeeld te zien. Bart: “Je weet natuurlijk nooit of daar iets tussen zit, waar je tijdens de kwis nog je voordeel mee kan doen.”

Afbeelding
Herstart vergaderingen politiek Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Motie over herplantplicht bomen Algemeen 5 uur geleden 4
Afbeelding
Vlotten boot moeten extra worden getest Algemeen 8 uur geleden 4
Afbeelding
SOS Dolfijn vangt een op Texel gestrande bruinvis op Algemeen 30 jan, 17:02 4
Afbeelding
Eerste zeepaardje binnen bij Ecomare Algemeen 30 jan, 12:00 3
Afbeelding
Robin Nolan Trio bij Club Jazz on the Waves Cultuur 30 jan, 10:54
Afbeelding
Artex organiseert workshop dieren tekenen voor kinderen Algemeen 30 jan, 10:45
Afbeelding
Afspraken Vliehors nieuw leven ingeblazen Algemeen 30 jan, 08:50